• Huvudsponsorer

Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar

Hockeygymnasium

Information

Hockeygymnasiet i Växjö ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab.

Genom god utbildning på vårt hockeygymnasium där den individuella träningen sker samt genom lagträningen med junioragen ska våra spelare i juniorverksamheten få en gedigen utbildning som ska leda till att vi i Växjö Lakers fostrar framtida elitspelare på seniornivå.

Kontakt

Janne Karlsson
Sportsligt ansvarig Junior & Hockeygym

Telefon: 0470-32 97 21
[email protected]

Uttagning

Växjö Lakers scoutar under hösten vid olika tillfällen. Exempel på tillfällen då vi finns representerade är TV-pucken, U16 region- och elitcamper. Vi har under ansökningstiden en kontinuerlig genomgång av de spelare som söker till oss.

Utifrån scouting och information kring de spelare som sökt oss tar vi kontakt med de spelare vi anser kunna vara aktuella för antagning. Man får då möjligheten att komma och besöka vår verksamhet. 

Ansökning

Sista ansökningsdatum är 1 december 2018. Ansökningen MÅSTE gå genom förbundets blankett. Man anger 4 olika alternativ utan rangordning, därefter sorteras dessa efter 1 december.

» Nationell idrottsutbildning hockey

Utbildningen

Innehållet i utbildningen är praktisk träning, individuellt utformad fysträning, teoripass m.m. Vi arbetar efter Svenska hockeyförbundets kursplan för hockeygymnasier.

https://cdn.shl.se/files/VLH/Hockeygymnasie.pdf

» Läs mer om utbildningen här

Rocky Perssons berättelse

"Ser till indvididens utveckling och inte bara lagets"

- Rocky Persson,
juniorspelare Växjö Lakers

Läs Hockeymagasinets intervju med Rocky Persson om hur det är på ett hockeygymnasium.

» Rocky Perssons berättelse

 

Välj program på Hockeygymnasiet

Om du blir antagen på hockeymässiga grunder ska du också välja ett av de program som klubbens samarbetspartner erbjuder. Den part som klubben samarbetar med är Växjö Fria Gymnasium. Det är en fristående skola med cirka 400 elever där cirka en fjärdedel består av idrottselever ifrån 5 olika idrotter.

På Växjö Fria Gymnasium (www.vaxjofria.se) väljer du något av våra fyra utbildningsprogram som möjliggör idrott. Varje program innehåller olika inriktningar och fördjupningar där du även skall välja en inriktning på ditt program. Ishockeyn är formellt sett ingen inriktning utan en del inriktning och en del fördjupning.

  • Samhällsprogrammet erbjuder en beteendevetenskaplig inriktning och en samhällsvetenskaplig inriktning
  • Naturvetenskapliga programmet erbjuder en naturvetenskaplig och en samhällsvetenskaplig inriktning.
  • Vård och omsorgsprogrammet erbjuder fördjupningar mot akutsjukvård sjukhus, akutsjukvård hemsjukvård och psykiatri.
  • Ekonomiprogrammet erbjuder en juridisk och en ekonomisk inriktning

    Idrottsinriktningen innehåller 400 poäng. De kurser som eleverna läser är följande:drottsspecialisering 1 och 2 och Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Du går i en klass med idrottselever och får då även tillfälle att läsa kurser med andra idrottare för ett meningsfullt erfarenhetsutbyte. Idrottsinriktningen sträcker sig över alla tre gymnasieår. Inom fördjupningen av ditt program har du i årskurs 3 möjlighet att välja idrottspecialisering 3.

Ledord

Vårt starkaste ledord inom junior verksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelit nivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den. Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet.

Presentation av verksamheten

Vår verksamhet bygger på att arbeta med unga, engagerade spelare som brinner för ishockeyn. Genom rätt inställning, gedigen utbildning och en härlig gemenskap får vi ett framgångsrecept som leder till individuell utveckling.

Målsättningen med vår juniorverksamhet är att skapa en träningskultur som bland annat ska leda till att utveckla spelare till elitnivå.

Ansvariga tränare för hockeygymnasiet är Janne Karlsson och Joel Rönnmark, ytterligare instruktörer under aktiviteterna inom hockeygymnasiet är Balazs Bartalis, Jonas Pontusson och Jakob Strandberg.

Janne Karlsson, tidigare tränare i bl.a. Växjö Lakers A-lag är huvudtränare för föreningens J20 SuperElit-lag som de två senaste åren har tagit SM-silver. I klubbens J20 SuperElit lag återfinns även Balazs Bartalis som assisterande tränare, Mattias Pehrson som materialförvaltare och Kristoffer Lindgren som videocoach.

Joel Rönnmark som ansvarar för föreningens J18 Elit-lag har en bakgrund som spelare och ledare i Linköping HCs juniorverksamhet och har sedan några år tillbaka jobbat i Växjö Lakers juniorverksamhet och blev även tilldelad en roll i Juniorkronornas ledarstab under 2018. Med sig i J18 Elits ledarstab har han assisterande tränare Jonas Pontusson, materialförvaltare Stefan Norbe och videocoach Jakob Strandberg.

Tobias Hamberg är ansvarig målvaktstränare för klubbens junior- och ungdomsmålvakter och jobbar på HG tillsammans med klubbens A-lagsmålvaktstränare. Tobias är också klubbens koordinator för rehab.

Klubben har även en koordinator för rehab, ansvarig för detta är Angela Wallin. Juniorverksamhetens fys koordineras av A-lagets fystränare Robert Lygdbäck.

Sam Hallam, huvudtränare för Växjö Lakers A-lag gästspelar också ibland eftersom det är viktigt att A-laget har en nära relation med Junior-lagen.

Förutom våra tränare finns det även resurspersoner i våra materialare som bistår vid både HG och kvällsträning.

Vårt starkaste ledord inom junior verksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelit nivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den. Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet.

Praktiska saker

För elever som flyttar till Växjö bistår klubben med boende. Elever får till en början bo i elevboende som består av korridorsrum med gemensamt kök. Eleverna äter frukost och middag i elevhemmets matsal måndag till fredag. I den korridor där eleverna bor är det endast andra elever som går hockeygymnasiet och därmed också lagkompisar. I huset finns det fritidspersonal vissa tider av dygnet. Senare under gymnasietiden flyttar eleven till en mindre lägenhet anvisad av klubben. Mellan boende, skola och ishall är det mellan 5 och 10 minuter med cykel.

I samband med morgonträning finns det alltid ett förstärkningsmål att tillgå. För inflyttade elever finns det i samband med kvällsträningar (måndag-fredag) en matlåda ifrån klubbens egen restaurang.