Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Hockeygymnasium

Information

Hockeygymnasiet i Växjö ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab.

Genom god utbildning på vårt hockeygymnasium där den individuella träningen sker samt genom lagträningen med junioragen ska våra spelare i juniorverksamheten få en gedigen utbildning som ska leda till att vi i Växjö Lakers fostrar framtida elitspelare på seniornivå.

Kontakt

Carl Steen
Kontaktperson Hockeygym

Telefon: 0470-32 97 24
[email protected]

Utbildningen

Innehållet i utbildningen är praktisk träning, individuellt utformad fysträning, teoripass m.m. Vi arbetar efter Svenska hockeyförbundets kursplan för hockeygymnasier.

https://cdn.shl.se/files/VLH/Hockeygymnasie.pdf

» Läs mer om utbildningen här

Uttagning

Växjö Lakers scoutar under hösten vid olika tillfällen. Exempel på tillfällen då vi finns representerade är TV-pucken, U16 region- och elitcamper. Vi har under ansökningstiden en kontinuerlig genomgång av de spelare som söker till oss.

Utifrån scouting och information kring de spelare som sökt oss tar vi kontakt med de spelare vi anser kunna vara aktuella för antagning. Man får då möjligheten att komma och besöka vår verksamhet. 

Ansökning

Sista ansökningsdatum är 1 december varje år.

Ansökningen MÅSTE gå genom förbundets blankett.
Man anger 4 olika alternativ utan rangordning, därefter sorteras dessa efter 1 december.

» Nationell idrottsutbildning hockey

Välj program på Hockeygymnasiet

Om du blir antagen på hockeymässiga grunder ska du också välja ett av de program som klubbens samarbetspartner erbjuder. Den part som klubben samarbetar med är Växjö Fria Gymnasium. Det är en fristående skola med cirka 400 elever där cirka en fjärdedel består av idrottselever ifrån 5 olika idrotter.

På Växjö Fria Gymnasium (www.vaxjofria.se) väljer du något av våra fyra utbildningsprogram som möjliggör idrott. Varje program innehåller olika inriktningar och fördjupningar där du även skall välja en inriktning på ditt program. Ishockeyn är formellt sett ingen inriktning utan en del inriktning och en del fördjupning.

  • Samhällsprogrammet erbjuder en beteendevetenskaplig inriktning och en samhällsvetenskaplig inriktning
  • Naturvetenskapliga programmet erbjuder en naturvetenskaplig och en samhällsvetenskaplig inriktning.
  • Vård och omsorgsprogrammet erbjuder fördjupningar mot akutsjukvård sjukhus, akutsjukvård hemsjukvård och psykiatri.
  • Ekonomiprogrammet erbjuder en juridisk och en ekonomisk inriktning

    Idrottsinriktningen innehåller 400 poäng. De kurser som eleverna läser är följande:drottsspecialisering 1 och 2 och Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Du går i en klass med idrottselever och får då även tillfälle att läsa kurser med andra idrottare för ett meningsfullt erfarenhetsutbyte. Idrottsinriktningen sträcker sig över alla tre gymnasieår. Inom fördjupningen av ditt program har du i årskurs 3 möjlighet att välja idrottspecialisering 3.

Ledord

Vårt starkaste ledord inom junior verksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelit nivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den. Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet.

Presentation av verksamheten

Vår verksamhet bygger på att arbeta med unga, engagerade spelare som brinner för ishockeyn. Genom rätt inställning, gedigen utbildning och en härlig gemenskap får vi ett framgångsrecept som leder till individuell utveckling.

Målsättningen med vår juniorverksamhet är att skapa en träningskultur som bland annat ska leda till att utveckla spelare till elitnivå.

Ansvariga tränare för hockeygymnasiet är, Emil Rasmussen, Robert Lis, Frej MacLoughlin. Ytterligare instruktörer under aktiviteterna inom hockeygymnasiet är Balazs Bartalis (Skills coach) och Tobias Hamberg (Målvaktsansvarig).

Janne Karlsson, tidigare tränare i bl.a. Växjö Lakers A-lag är huvudtränare för föreningens J20 SuperElit-lag som de två senaste åren har tagit SM-silver. I klubbens J20 SuperElit lag finns även assiterande tränare Emil Rasmussen, Skills coach Balazs Bartalis och Gustav Steen som är materialförvaltare.

Frej McLoughlin ansvarar för föreningens J18 Elit-lag har en bakgrund som spelare i klubben. Med sig i J18 Elits ledarstab har han assisterande tränare Robert Lis, Skills coach Balazs Bartalis och materialförvaltare Stefan Norbe.

Tobias Hamberg är ansvarig målvaktstränare för klubbens junior- och ungdomsmålvakter och jobbar på HG tillsammans med klubbens A-lagsmålvaktstränare. Tobias är också klubbens koordinator för rehab.

Klubben har även en koordinator för rehab, ansvarig för detta är Angela Wallin. Juniorverksamhetens fys koordineras av A-lagets fystränare Robert Lygdbäck.

Sam Hallam, huvudtränare för Växjö Lakers A-lag gästspelar också ibland eftersom det är viktigt att A-laget har en nära relation med Junior-lagen.

Förutom våra tränare finns det även resurspersoner i våra materialare som bistår vid både HG och kvällsträning.

Vårt starkaste ledord inom junior verksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelit nivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den. Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet.

Praktiska saker

För elever som flyttar till Växjö bistår klubben med boende. Elever får till en början bo i elevboende som består av korridorsrum med gemensamt kök. Eleverna äter frukost och middag i elevhemmets matsal måndag till fredag. I den korridor där eleverna bor är det endast andra elever som går hockeygymnasiet och därmed också lagkompisar. I huset finns det fritidspersonal vissa tider av dygnet. Senare under gymnasietiden flyttar eleven till en mindre lägenhet anvisad av klubben. Mellan boende, skola och ishall är det mellan 5 och 10 minuter med cykel.

I samband med morgonträning finns det alltid ett förstärkningsmål att tillgå. För inflyttade elever finns det i samband med kvällsträningar (måndag-fredag) en matlåda ifrån klubbens egen restaurang.