Bild saknas
Information

Hockeygymnasiet i Växjö ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab. Genom god utbildning på vårt hockeygymnasium där den individuella träningen sker samt genom lagträningen med juniorlagen ska våra spelare i juniorverksamheten få en gedigen utbildning som ska leda till att vi i Växjö Lakers fostrar framtida elitspelare på seniornivå.

Uttagning

Växjö Lakers scoutar under hösten vid olika tillfällen. Exempel på tillfällen då vi finns representerade är TV-pucken, U16 region- och elitcamper. Vi har under ansökningstiden en kontinuerlig genomgång av de spelare som söker till oss. Utifrån scouting och information kring de spelare som sökt oss tar vi kontakt med de spelare vi anser kunna vara aktuella för antagning. Man får då möjligheten att komma och besöka vår verksamhet. 

Utbildningen

Innehållet i utbildningen är praktisk träning, individuellt utformad fysträning, teoripass m.m. Vi arbetar efter Svenska hockeyförbundets kursplan för hockeygymnasier.

Ansökning

Sista ansökningsdatum är 1 december varje år. Ansökningen MÅSTE gå genom förbundets blankett.Man anger 4 olika alternativ utan rangordning, därefter sorteras dessa efter 1 december.

» Nationell idrottsutbildning hockey

Välj program på Hockeygymnasiet

Om du blir antagen på hockeymässiga grunder ska du också välja ett av de program som klubbens samarbetspartner erbjuder. Den part som klubben samarbetar med är Växjö Fria Gymnasium. Det är en fristående skola med cirka 400 elever där cirka en fjärdedel består av idrottselever ifrån 5 olika idrotter.

På Växjö Fria Gymnasium (www.vaxjofria.se) väljer du något av våra fyra utbildningsprogram som möjliggör idrott. Varje program innehåller olika inriktningar och fördjupningar där du även skall välja en inriktning på ditt program. Ishockeyn är formellt sett ingen inriktning utan en del inriktning och en del fördjupning.

  • Samhällsprogrammet erbjuder en beteendevetenskaplig inriktning och en samhällsvetenskaplig inriktning
  • Naturvetenskapliga programmet erbjuder en naturvetenskaplig och en samhällsvetenskaplig inriktning.
  • Vård och omsorgsprogrammet erbjuder fördjupningar mot akutsjukvård sjukhus, akutsjukvård hemsjukvård och psykiatri.
  • Ekonomiprogrammet erbjuder en juridisk och en ekonomisk inriktningIdrottsinriktningen innehåller 400 poäng. De kurser som eleverna läser är följande:drottsspecialisering 1 och 2 och Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Du går i en klass med idrottselever och får då även tillfälle att läsa kurser med andra idrottare för ett meningsfullt erfarenhetsutbyte. Idrottsinriktningen sträcker sig över alla tre gymnasieår. Inom fördjupningen av ditt program har du i årskurs 3 möjlighet att välja idrottspecialisering 3.
Ledord

Vårt starkaste ledord inom junior verksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelit nivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den. Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet.

Presentation av verksamheten

Vår verksamhet bygger på att arbeta med unga, engagerade spelare som brinner för ishockeyn. Genom rätt inställning, gedigen utbildning och en härlig gemenskap får vi ett framgångsrecept som leder till individuell utveckling.

Målsättningen med vår juniorverksamhet är att skapa en träningskultur som bland annat ska leda till att utveckla spelare till elitnivå.

Ansvariga tränare för hockeygymnasiet är, Emil Rasmussen och Axel Blomqvist. Ytterligare instruktörer under aktiviteterna inom hockeygymnasiet är Wilhelm Sjöberg (Skills coach) och Tobias Hamberg (Målvaktsansvarig).

Emil Rasmussen är huvudtränare för föreningens J20-lag, assisterande tränare är Axel Blomqvist. Gustav Steen är materialförvaltare.

Johan Andersson ansvarar för föreningens J18-lag och har en bakgrund som SHL-spelare. Med sig i J18-ledarstaben har han assisterande tränare Matthew Lapierre och materialförvaltare Stefan Norbe.

Tobias Hamberg är ansvarig målvaktstränare för klubbens junior- och ungdomsmålvakter och jobbar på HG tillsammans med klubbens A-lagsmålvaktstränare. Klubben har även en koordinator för rehab, ansvarig för detta är Angela Wallin. Juniorverksamhetens fys koordineras av fystränare Robert Lis.

Jörgen Jönsson, huvudtränare för Växjö Lakers A-lag gästspelar också ibland eftersom det är viktigt att A-laget har en nära relation med Junior-lagen. Förutom våra tränare finns det även resurspersoner i våra materialare som bistår vid både HG och kvällsträning.

Vårt starkaste ledord inom junior verksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelit nivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den. Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet.

Praktiska saker

För elever som flyttar till Växjö bistår klubben med boende. Elever får till en början bo i elevboende som består av korridorsrum med gemensamt kök. Eleverna äter frukost och middag i elevhemmets matsal måndag till fredag. I den korridor där eleverna bor är det endast andra elever som går hockeygymnasiet och därmed också lagkompisar. I huset finns det fritidspersonal vissa tider av dygnet. Senare under gymnasietiden flyttar eleven till en mindre lägenhet anvisad av klubben. Mellan boende, skola och ishall är det mellan 5 och 10 minuter med cykel.

I samband med morgonträning finns det alltid ett förstärkningsmål att tillgå. För inflyttade elever finns det i samband med kvällsträningar (måndag-fredag) en matlåda ifrån klubbens egen restaurang.

Kontakt

Calle Steen

Utvecklingschef Junior / Ungdom