Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Frölunda HC
FHC

Inför Växjö - Frölunda

7 april 2022 12:00
Inför

Tre matcher. Tre förlängningar. Tre förluster. Tyvärr har Växjö hittills haft marginalerna emot sig i det stundande SM-slutspelet och ligger under med 0–3 i matcher inför Kvartsfinal 4. I kväll gäller endast en sak. Vinna eller försvinna.


För tredje kvartsfinalen i följd besegrade Frölunda Växjö efter övertid. Lakers har därför en ruskigt svår uppgift framför sig, nämligen att vända 0–3 i matcher. Den bedriften har inget lag mäktat med i svensk hockey. Men något lag måste bli det första och varför inte Växjö.

Trots att Frölunda ledde skotten med förkrossande 33–10 efter två spelade period i Kvartsfinal 3 var målställningen 3–3. Emil Larmi gjorde en strålande insats i Växjö-målet samtidigt som Richard Gynge var glödhet och smällde in tre mål framåt. Olle Lycksell spelade elegant fram till två av fullträffarna.

I den tredje perioden spelade Lakers upp sig rejält och vann bland annat skotten med 12–7. Trots det fick vi inte bevittna några mål och matchen gick i stället till övertid, som även övriga två kvartsfinaler gjort. Väl i förlängningen avgjorde Stefan Elliot redan efter 4:52 och satte därmed Växjö i ett 0–3-underläge i matchen inför Kvartsfinal 4.

Det är alltså vinna eller försvinna som gäller i kväll. Robert Rosén har långt ifrån gett upp matchserien och är taggad på att segra hemma i VIDA Arena inför den fantastiska hemmapubliken.

-Det är fantastisk att spela hemma i VIDA när det är fullsatt och den orangea väggen. De hejar och ger verkligen oss extra energi. Det ska bli otroligt kul och börja den historiska upphämtningen på torsdag hemma i VIDA, säger Robert Rosén inför Kvartsfinal 4.

Frölunda har alltjämt det svårt i VIDA Arena, trots segern i Kvartsfinal 2. Det var lagets blott tredje vinst på de tolv senaste matcherna (alla sammanhang inräknat) när man agerat bortalag mot Växjö. Senast göteborgarna tog en trepoängare i Växjö i tävlingssammanhang var den 28 januari 2016.

I afton är det dags, precis som Robert Rosén sade, för att påbörja en historisk upphämtning. Fyra raka segrar krävs för att avancera till semifinal. Vi börjar med den första under torsdagskvällen. Tillsammans är allt möjligt, även i det här svåra utgångsläget. Nu kör vi!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Olle Lycksell leder Växjös interna slutspelspoängliga med sina sex poäng (2+4).

… Patrik Carlsson leder Frölunda interna slutspelspoängliga med sina fem poäng (4+1).

… fem av säsongens sju möten mellan Växjö – Frölunda gått till övertid, där Frölunda vunnit samtliga.

… Växjö har kryssat i fyra raka matcher och Frölunda i 5/6 senaste.

… Växjös har en boxplayprocent på 90,00% i slutspelet medan Frölunda endast har 71,43%.