Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Färjestad – Växjö

24 mars 2022 12:00
Inför

Säsongens sista omgång av grundserien är här. Växjö är klara för kvartsfinal, men har fortfarande mycket att spela om då Lakers kan bli allt från fyra till sexa i tabellen. Under torsdagskvällen gästar man tabellgrannen Färjestad i en viktig kamp.


Solen strålar, värmen börjar sakta stiga och grönskan har på sina håll börjat leva ut. Våren är här, vilket betyder SM-slutspel. Men först skall den sista grundserieomgången spelas, där Växjö tar sig an Färjestad i Karlstad under torsdagskvällen.

I tisdags spelade Växjö derby borta mot Oskarshamn och vann med tennissiffrorna 6–1 efter bland annat tre poäng av Joel Persson (0+3) och Richard Gynge (2+1). Segern betydde även att Lakers säkrade en direktplats till kvartsfinal då man är fem poäng före sjuan Örebro inför kvällens slutomgång.

Trots den säkrade kvartsfinalplatsen finns det mycket kvar att spela om under torsdagskvällens sista grundserieomgång. I skrivande stund ligger Växjö på en femteplats i tabellen, men är endast en poäng efter fyran Frölunda och två poäng före sexan Färjestad. Lakers kan således bli allt från fyra till sexa när grundserien summeras någon gång efter 21:00 i afton. Givetvis siktar Växjö på fjärdeplatsen, som skulle innebära hemmaplansfördel i en kvartsfinalserie.

Färjestad, som ligger sexa, har inte säkrat en kvartsfinalplats då man ”bara” är tre poäng före sjuan Örebro. Vidare har Karlstadslaget en sämre målskillnad än Örebro. Färjestad har dessutom möjlighet att avancera förbi Växjö i tabellen och faktiskt även nå fjärdeplatsen, även om man har en betydligt sämre målskillnad än Frölunda.

Växjö och Färjestad har mötts tre gånger tidigare under säsongen, där Färjestad vunnit två av fajterna. Dock vann Lakers det senaste mötet lagen emellan med klara 4–1 i VIDA Arena. Matcherna innan dess slutade 3–3 efter ordinarie speltid och fick till slut avgöras efter straffar, där Färjestad drog det längsta strået vid båda tillfällena.

Fjolårssäsongens grundseriemöte lagen emellan:

  • 2020-09-24 | Växjö – Färjestad 2–3 SO
  • 2020-12-12 | Färjestad – Växjö 4–2
  • 2020-12-28 | Växjö – Färjestad 4–1
  • 2021-03-09 | Färjestad – Växjö 2–3

Under säsongen 2020/2021 vann de båda lagen två matcher vardera och gjorde sedan upp i kvartsfinal i det efterföljande slutspelet. Den matchserien vann Växjö med klara 4–0, men matcherna var tajta. Växjö vann förvisso en med 3–0, men i de övriga tre avgjordes tillställningarna med uddamålet och vid två av gångerna först efter förlängning.

Kvällens match betyder, som tidigare nämnt, mycket för de båda lagen för slutplaceringen i tabellen. Sedan är det alltid viktigt att sätta sig i respekt inför det kommande slutspelet. Färjestad söker självklart även revansch efter uttåget av slutspelet i fjol samt 1–4-förlusten när de senast drabbade samman med Växjö i mitten av januari.

Kvällens match spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Joel Persson gjort poäng i sju raka matcher. Totalt 13 poäng (3+10).

… Färjestad kommer från dubbla segrar mot Timrå, där man smällde in tolv mål.

… Växjö vunnit två raka matcher och gjort elva mål framåt under segersviten.

… Färjestad vunnit/förlorat varannan match på hemmaplan i de nio senaste omgångarna. Allra senast vann laget…

… Växjö vunnit tre av de fyra senaste inbördes mötena i Karlstad (alla sammanhang inräknat).