Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Växjö-Rögle 3-2

25 september 2021 20:11

Rögle åkte på säsongens förlust när Växjö vann med 3-2 i Vida Arena under lördagen.


Efter två raka segrar, mot Örebro och Leksand, förlorade Rögle för första gången den här SHL-säsongen. Leon Bristedt och Lucas Ekeståhl Jonsson gjorde Rögles mål medan Christoffer Rifalk stod för 29 räddningar.

Växjö kopplade ett tidigt grepp om match och tog ledningen redan efter 43 sekunder av den första perioden. Efter en tekning i hemmalagets offensiva zon lyckades Pontus Holmberg vinkla in pucken bakom Christoffer Rifalk, som fick chansen mellan Rögles stolpar för tredje matchen i rad.

– Vi var inte där i starten. Vi hade inte spelat på ett tag, och det kanske ligger på mig. Vi hade behövt vara lite mer intensiva och fart, säger Rögles coach Cam Abbott.

Första perioden var efter Växjös ledningsmål spelmässigt jämn. Hemmalaget vann skotten med 12-10, men det saknades inte chanser för Rögle att få till en kvittering. Med drygt två minuter kvar av perioden fick Anton Bengtsson fritt läge framför Växjö-kassen, men stoppades av Janis Kalnins.

Efter 4:59 av den andra perioden lyckades Rögle kvittera. En snabb spelvändning från William Wallinder till Adam Tambellini nådde till slut Leon Bristedt som snärtade in 1-1 och sitt första mål för säsongen. William Wallinders assist var hans första poäng i SHL-karriären.

Båda lagen skapade chanser under den andra perioden, men nästa mål skulle bli Växjös. Efter 12:55 fick Olle Lycksell fritt läge framför Rifalk och satte 2-1 till hemmalaget.

Tidigt i den tredje perioden gick Rögle miste om en möjlighet i powerplay. När Växjö kort efteråt fick samma möjlighet kom hemmalgets 3-1-mål. Från nära håll lyckades Richard Gynge peta in sitt fjärde mål för säsongen.

Rögle gav sig däremot inte, utan lyfte allt mer upp spelet i offensiv zon. Det gav till slut utdelning. Med 7:58 kvar att spela satte Lucas Ekeståhl Jonsson 3-2 från blålinjen och Rögle hade kontakt igen.

Rögle tog timeout med 31 sekunder kvar och plockade samtidigt ut Rifalk, men någon kvittering kom inte och Rögle åkte på sin första förlust för säsongen.

– Vi tog oss in i matchen igen, men det var en jakt under stora delar av matchen. Några positiva saker att bygga på. Jag tyckte Växjö var lite vassar i vissa lägen och straffade oss. Det är ett bra lag, säger Abbott.

Nästa Röglematch spelas på torsdag borta mot Linköping.

HÖJDPUNKTER

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

SÅ SA TRÄNARNA

VÄXJÖ - RÖGLE 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Rögle: Leon Bristedt, Lucas Ekeståhl Jonsson

Växjö: Pontus Holmberg, Olle Lycksell, Richard Gynge.