• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Fasth stängde ner Luleå Hockey

21 januari 2021 21:41
SHL

Växjö Lakers målvakt Viktor Fasth räddade samtliga 37 skott och nollade Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. Matchen slutade 2-0 till gästernas favör.


Det blev en tajt match med två lag som visade bra skärpa, framförallt i den egna änden av spelplanen och trots ett ganska böljande spel så fick spelarna verkligen kämpa för att skapa kvalificerade målchanser. Allt eftersom tiden gick så tog dock Luleå Hockey tag i matchen mer och mer och efter två spelade perioder hade man spelövertaget och övertag i skottstatistiken med 22-9. 0-0 lyste dock alltjämt på måltavlan och detta till stor del tack vare ligans två bästa målvakter i Luleå Hockeys Jesper Wallstedt och Växjö Lakers Viktor Fasth där framförallt den sistnämnde sattes på hårdare prov.

Avgörandet kom i den tredje perioden där Växjö tog ledningen efter 07:40 och det på ett aningen snöpligt sätt då Jesper Wallstedt först stod för en jätteräddning men på returen kunde Emil Pettersson lyfta in 0-1. Luleå Hockey fortsatte att pressa på men Fasth stängde igen butiken, räddade samtliga 37 skott och nollade hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 0-2 efter att gästerna gjort ett mål i tom kasse i slutminuterna.