Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Viktig Rögleseger mot Växjö

6 december 2020 17:15
Efter match

Dagen efter förlusten uppe i Göteborg mot Frölunda var Rögle åter i farten då laget gästades av formstarka Växjö i Catena Arena.
Efter två starka inledande perioder kom Växjö in i matchen i den tredje perioden men Rögle kunde till slut hålla undan till en tung seger med 4-2 (2-0,1-0,1-2).


Rögle kom ut med ganska bra fart och energi trots att det var mindre än 24 timmar sedan man avslutade sin senaste match.
Innan klockan hade passerat sju minuter stod det redan 2-0 till Rögle på mediakuben i Catena Arena.
Vid 1-0 var det Niklas Hansson som gjorde sitt andra mål på mindre än ett dygn och sitt tredje för säsongen, då han krutade in puckan med ett hårt slagskott bakom Erik Källgren i Växjökassen. Målet kom efter starkt jobb bakom motståndarmålet av lagkapten mattias Sjögren och Erik Andersson som således också noterades för varsin assist.
Drygt en och en halv minut senare gjorde Rögles målkung Simon Ryfors sitt 11:e mål för säsongen då han piskade in 2-0 i powerplay. För det magnifika förabetet stod Daniel Zaar och Dennis Everberg.
Rögle hade bud på fler mål under den första perioden och bland annat prickade Adam Tambellini stolpen med ett fint handledsskott.
Lite senare under perioden åkte Marcus Sylvegård i Växjö och Rögles Simon Ryfors på varsitt matchstraff för Fighting efter en privat uppgörelse mitt på isen.
Resultatet 2-0 stod sig perioden ut.

Under den andra perioden tog Rögle ett lite hårdare grepp om matchen och skapade en hel del.
Drygt halvvägs in i perioden kom också 3-0 genom Dennis Everberg. Om framspelningarna på Rögles två första mål var vackra så bleknade de i jämförelse med Daniel Zaars prestation vid detta målet. Zaar är på väg att åka bakom målet men ser Everberg och släpper pucken vid första stolpen. Det gick inte att missa det öppna målet för Everberg som därmed gjorde sitt nionde mål denna säsong.
Efter en klar vinst i skottstatistiken kunde Rögle vinna perioden med 1-0 och gå till den andra periodpausen med en klar ledning.

En snabb Växjöreducering i den tredje perioden skulle dock ge liv åt matchen igen. Lagets specielle målskytt Richard Gynge kunde från en position bakom förlängda mållinjen valla in pucken via Christoffer Rifalk i Röglemålet.
Efter det målet tog Växjö över matchen mer och mer och skapade en hel del farligheter till ytterligare reducering. Rögle hade fullt upp med att freda sitt mål och Rifalk fick prestera på max när Rögle var pressade.
I mitten av perioden fick Rögle chansen till lite andrum då man fick spela powerplay. Dock lyckades man inte utöka sin ledning och Växjö kunde fortsätta sin jakt på ytterligare reducering.
Den kom också när Emil Pettersson tryckte in 3-2 på en isare med drygt två minuter kvar av tredje perioden.
Med 52 sekunder kvar kunde till slut ändå Rögle säkra segern då Adam Tambellini satte 4-2 i tom kasse.
En viktig seger efter de två raka förlusterna de senaste dagarna.