• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Inför Växjö – Färjestad

12 mars 2020 12:00
Inför

Säsongens sista grundseriematch är kommen. Den spelas i VIDA Arena i afton inför tomma läktare.


Torsdagen den 12 mars är kommen, vilket innebär att säsongens sista grundseriematch väntar. På grund av Corona-viruset kommer kvällens match, som äger rum i VIDA Arena, spelas inför tomma läktare.

Rent tabellmässigt är kvällens match av mindre betydelse då Växjö kommer sluta tia i tabellen oavsett resultat i afton. Dock kommer Lakers, som vanligt, göra allt för att vinna matchen och således avsluta grundserien med ytterligare en vinst.

Kvällens motståndare, Färjestad, har desto mer att spela för. Laget ligger på en fjärdeplats i tabellen med 89 inspelade poäng på 51 matcher. Man har därmed samma poäng som trean HV71 och femman Rögle. Lägg därtill att man endast är en poäng bakom tvåan Skellefteå och två poäng före sexan Djurgården. Med andra ord kan Färjestad sluta allt från tvåa till sexa när tabellen summeras.

Växjö har fin form för tillfället då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Allra senast bortabesegrade man formstarka Skellefteå med 3-2 efter straffar. Färjestad föll senast hemma mot avsågade Linköping, men hade två raka segrar innan dess och är således relativt formstarkt.

De tidigare tre fajterna mellan Växjö och Färjestad under säsongen har varit jämna och spännande tillställningar. Det hittills enda mötet i VIDA Arena vann Växjö med 3-2 efter förlängning. I de övriga två matcherna, som spelades i Karlstad, vann lagen en varsin match. Lakers vann en av matcherna med 4-3 efter förlängning och Färjestad med 4-2 efter ordinarie speltid. Detta efter att man vänt ett 0-2-underläge.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00.