• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Inför Örebro – Växjö

9 januari 2020 12:00
Inför

I kväll väntar årets första bortamatch då Växjö tar sig an Örebro.


Årets första bortamatch är här. I kväll gästar nämligen Växjö topplaget Örebro i Behrn Arena.

Senast besegrade Växjö Brynäs på hemmaplan med 3-1 och spelade därmed in sin femte trepoängare på sina sex senaste fajter. Lakers är således mycket formstarkt för tillfället och har nu dragit ifrån Brynäs i den nedre regionen av tabellen. Växjö, som ligger tia, är nu nio poäng före elvan Brynäs och har endast en poäng upp till nian Djurgården och är två poäng bakom åttan Malmö.

I afton väntar alltså Örebro. Örebro har gjort en bra säsong och ligger på en fin fjärdeplats i tabellen endast två poäng bakom tvåan Frölunda. Laget bröt nyligen en förlustsvit på tre raka matcher och har istället två raka vinster i bagaget inför mötet mot Växjö under torsdagskvällen. De båda segrarna har tagits på bortaplan mot Malmö och Linköping.

Örebro har varit mycket bra på hemmaplan under säsongen. Faktum är att man segrat i åtta av de elva senaste hemmamatcherna, där samtliga vinster tagits under ordinarie speltid. Växjö har haft det tufft på resande fot under säsongen, men har spelat upp sig på slutet då man vunnit 2/4 senaste och tagit poäng i tre av de fyra senaste bortafajterna.

Växjö och Örebro har hunnit med att mötas två gånger tidigare under säsongen där de båda lagen vunnit en varsin hemmamatch. Den 10 oktober vann Örebro med 4-1 i Behrn Arena och i den senaste matchen, som spelades den 5 december, lagen emellan vann Växjö med 2-0 i VIDA Arena.

Matcherna mellan Växjö och Örebro brukar allt som oftast bli jämn och tajta. Ser man till inbördes möten i alla sammanhang har sju av de 20 senaste slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid. Lägg därtill att hela 13 av matcherna slutat med uddamålet. Växjö har vunnit 14 av de 20 senaste matcherna mot Örebro. I kväll går Lakers för ytterligare en vinst mot Örebro.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19.00.