Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Inför Skellefteå – Växjö

14 november 2019 11:00
Inför

Efter elva matchfria dagar, på grund av landslagsuppehåll, är det äntligen dags för SHL-hockey igen under torsdagskvällen då Växjö gästar Skellefteå i en ny viktig match.


Äntligen SHL-hockey igen efter elva matchfria dagar då det har varit landslagsuppehåll. Växjö har tränat på bra under den senaste tiden och kommer rejält taggade inför kvällens bortamatch.

Innan uppehållet tog Växjö en fin vinst då man hemmabesegrade formstarka Luleå med 3-1. Pontus Holmberg, Emil Pettersson och Erik Josefsson gjorde Lakers mål i matchen. Segern mot Luleå var lagets tredje på de fem senaste matcherna. För Luleås del var det lagets första förlust på sju (!) matcher.

I kväll är det, som tidigare nämnt, dags för ny SHL-match. Denna gång lirar Växjö på bortaplan där Skellefteå väntar. Skellefteå är inne i en formsvacka och har endast vunnit en av sina fem senaste SHL-matcher. Lägg därtill att man spelade 3-3 på hemmaplan mot Djurgården i tisdagens Champions Hockey League-slutspel.

Växjö och Skellefteå har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i VIDA Arena lördagen den 21 september. Skellefteå vann den matchen med 4-1 efter att man vunnit den första perioden med 3-0. Gästerna gjorde samtliga periodens mål inom loppet av två minuter under slutminuterna.

I afton är såklart Växjö rejält revanschsugna efter förlusten senast mot Skellefteå. Lakers har dessutom vunnit tre av sina fem senaste matcher och har siktet inställt på att avancera uppåt i tabellen. Vid vinst i afton har man chans att klättra upp hela tre tabellplaceringar i bästa fall.

Under den senare tiden har Skellefteå vunnit de flesta matcherna mot Växjö. Lakers har förlorat tre raka matcher mot Skellefteå, en negativ svit man kommer göra allt för att bryta i kväll. Bortser man från de fem senaste mötena lagen emellan har Växjö vunnit elva fajter i följd mot Skellefteå.

Torsdagskvällens möte mellan Skellefteå – Växjö kommer garanterat bjuda på mycket nerv och spänning. Dessa matcher brukar bli extra underhållande och känsloladdade. Skellefteå har chans att ta klivet upp på en kvartsfinalsplats vid vinst medan Lakers har en fin möjlighet att avancera flera placeringar i tabellen och samtidigt närma sig Skellefteå.

Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå, med nedsläpp 19.00.