• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Inför Skellefteå – Växjö

14 november 2019 11:00
Inför

Efter elva matchfria dagar, på grund av landslagsuppehåll, är det äntligen dags för SHL-hockey igen under torsdagskvällen då Växjö gästar Skellefteå i en ny viktig match.


Äntligen SHL-hockey igen efter elva matchfria dagar då det har varit landslagsuppehåll. Växjö har tränat på bra under den senaste tiden och kommer rejält taggade inför kvällens bortamatch.

Innan uppehållet tog Växjö en fin vinst då man hemmabesegrade formstarka Luleå med 3-1. Pontus Holmberg, Emil Pettersson och Erik Josefsson gjorde Lakers mål i matchen. Segern mot Luleå var lagets tredje på de fem senaste matcherna. För Luleås del var det lagets första förlust på sju (!) matcher.

I kväll är det, som tidigare nämnt, dags för ny SHL-match. Denna gång lirar Växjö på bortaplan där Skellefteå väntar. Skellefteå är inne i en formsvacka och har endast vunnit en av sina fem senaste SHL-matcher. Lägg därtill att man spelade 3-3 på hemmaplan mot Djurgården i tisdagens Champions Hockey League-slutspel.

Växjö och Skellefteå har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i VIDA Arena lördagen den 21 september. Skellefteå vann den matchen med 4-1 efter att man vunnit den första perioden med 3-0. Gästerna gjorde samtliga periodens mål inom loppet av två minuter under slutminuterna.

I afton är såklart Växjö rejält revanschsugna efter förlusten senast mot Skellefteå. Lakers har dessutom vunnit tre av sina fem senaste matcher och har siktet inställt på att avancera uppåt i tabellen. Vid vinst i afton har man chans att klättra upp hela tre tabellplaceringar i bästa fall.

Under den senare tiden har Skellefteå vunnit de flesta matcherna mot Växjö. Lakers har förlorat tre raka matcher mot Skellefteå, en negativ svit man kommer göra allt för att bryta i kväll. Bortser man från de fem senaste mötena lagen emellan har Växjö vunnit elva fajter i följd mot Skellefteå.

Torsdagskvällens möte mellan Skellefteå – Växjö kommer garanterat bjuda på mycket nerv och spänning. Dessa matcher brukar bli extra underhållande och känsloladdade. Skellefteå har chans att ta klivet upp på en kvartsfinalsplats vid vinst medan Lakers har en fin möjlighet att avancera flera placeringar i tabellen och samtidigt närma sig Skellefteå.

Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå, med nedsläpp 19.00.