Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteå räckte inte till

14 november 2019 21:16
Matchreferat

Skellefteå hade pucken under stora delar av torsdagens hemmamöte med Växjö, men man lyckades inte skapa tillräckligt bra chanser och därmed kom inte heller målen. Istället var det Växjö som trots fokus på försvarsspelet kunde omsätta de chanser man faktiskt fick på ett strålande sätt och till sist vinna matchen med siffrorna 1-4.


Växjö är effektivt

Skellefteå inleder matchen bra. Man har mycket puck och spelar rörligt i anfallszon. Samtidigt spelar Växjö väldigt tillknäppt försvar och håller hemmaspelarna på utsidan och avsluten långt utifrån. Det är också lite snöpligt gästerna som tar ledningen efter att ha vunnit puck på offensiv blå, skjutit och styrt in 1-0.

Efter målet så kommer gästerna igång och tack vare hårt jobb framför hemmamålet lyckas man också få in 2-0 genom Jakob Forsbacka-Karlsson som lite för enkelt får kämpa in pucken i mål framför Armalis.

Skellefteå reducerar

Matchbilden från inledningen av den första perioden känns igen även i den andra. Skellefteå är helt klart det spelande laget men utdelningen uteblir fortsatt. Skellefteå får också spela powerplay ett par gånger i första halvan av perioden men trots stundtals bra passningsspel och en hel del avslut får man inte in pucken.

Skellefteå får trots puckinnehavet inte riktigt till spelet, felpassen är många och man kommer inte riktigt in på mål. Men med en minut kvar av perioden kommer den efterlängtade reduceringen. Skellefteå spelar powerplay och när Växjö försöker rensa kan Jakob Olofsson fånga upp pucken framför mål och pricka in 1-2.

Bortaseger efter fortsatt hemmaslarv

Det är inte riktigt Skellefteås kväll ikväll. Först kommer 1-3 tidigt i den tredje perioden efter att Emil Petersson lite för enkelt få lirka in pucken mellan benen på Mantas Armalis. Sedan tappar Skellefteå pucken i powerplay och Roman Horak kan fri med Armalis sätta 1-4. Det känns lite som att Skellefteå slarvar bort sin chans att vända matchen.

Skellefteå jagar efter reducering och en sista chans att komma tillbaka in i matchen men uppförsbacken är lite för brant. Samtidigt lyckas Växjö störa hemmalaget med att spela lite på gränsen och med mycket fysik vilket gör att Skellefteå tappar fokus något. Ett effektivt Växjö vinner efter att Skellefteå haft massor av puck men inte lyckats omsätta det till klara målchanser.