Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Inför Växjö – Luleå

2 november 2019 11:00
Inför

I kväll är det dags för den sista matchen innan ett tolv dagars långt matchuppehåll. Fajten spelas i VIDA Arena där Luleå kommer på besök.


Så var det lördag igen och ny SHL-omgång. Återigen vankas det match i VIDA Arena där formstarka Luleå kommer på besök. Kvällens match är den sista innan ett tolv dagars matchuppehåll påbörjas.

Växjö vann två av tre matcher innan torsdagens hemmamatch mot Leksand. Den fajten lyckades dock bortalaget vinna med 4-2 efter att man vänt ett 0-1-underläge. Gästerna gjorde 3-2-målet med endast 29 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och fastställde sedan slutresultatet i tom kasse med en sekund kvar av matchen.

I kväll har Lakers alltså ny chans till tre poäng då formstarka Luleå gästar i afton. Luleå har varit strålande på slutet och kommer med hela sex raka trepoängare i bagaget inför kvällens match i VIDA Arena.

Växjö och Luleå har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades den 14 september i Luleå där hemmalaget vann med 3-1. Marcus Davidsson gjorde Lakers enda mål i matchen.

När Växjö och Luleå möts brukar det vara mycket känslor, jämna matcher och ett fint underhållningsvärde. Ser man till de tolv senaste matcherna lagen emellan har man sex segrar vardera. Luleå har dock vunnit sex av de sju senaste matcherna och har ett psykologiskt övertag.

Växjö brukar dock trivas bra mot kvällens motståndare när matcherna spelas på hemmais. Lakers har nämligen vunnit fyra av de fem senaste fajterna i VIDA Arena. Anmärkningsvärt att fem raka matcher i VIDA Arena har slutat med uddamålet där fyra slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

Under lördagskvällen går Växjö för tre poäng och således en bra känsla inför det kommande landslagsuppehållet. Luleå kommer såklart göra sitt för att ta sin sjunde raka vinst och fortsätta avancera i tabellen.

Vi lär få en tajt, underhållande och sevärd hockeymatch i VIDA Arena i afton. Ni är hjärtligt välkomna att heja fram Lakers till tre viktiga poäng i kväll.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!