Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Inför Luleå – Växjö

22 mars 2019 12:00
Inför

I kväll inleds SM-kvartsfinalerna där Växjö tar sig an tabelltvåan Luleå i bäst av sju-matcher. Kvartsfinal 1 spelas i Coop Norrbotten Arena med nedsläpp 19.00.


Vårsolen fullkomligt strålar i stora delar av landet och i kväll inleds SM-kvartsfinalerna. Hur kan en fredag bli mycket bättre? Med bortavinst mot Luleå i kvartsfinal 1, såklart!

Växjö halkade snöpligt nog ned på en sjundeplats i tabellen i den sista omgången då Skånelaget, Malmö, passerade Lakers på bättre målskillnad. I och med sjundeplatsen fick Växjö ta sig an tian Örebro i åttondelsfinal där Lakers gjorde processen kort.

Åttondelsfinal 1, som spelades hemma i VIDA Arena, slutade med en uddamålsvinst, 3-2 efter förlängning, där Nichlas Hardt blev stor matchhjälte då han prickade in det avgörande målet. Åttondelsfinal 2, som spelas i Behrn Arena, Örebro, slutade 4-2 till Lakers efter att nyförvärvet, Kris Versteeg, svarat för en fantastisk match då transatlanten var inblandade i samtliga fyra mål via två mål och två målgivande passningar. De två åttondelsfinalsvinsterna tog Växjö till kvartsfinal där man nu ställs mot topplaget Luleå i en bäst av 7-serie, som startar i afton.

Kvartsfinalsmotståndaren, Luleå, har gjort en fin säsong och slutade tvåa i grundserien efter Färjestad. Båda lagen spelade in 101 poäng på 52 matcher, men Karlstadslaget hade en bättre målskillnad och placerade sig därför först i tabellen.

Luleå har inte spelat match på åtta dagar då den sista grundserieomgången avverkades mot just Växjö. Matchen var tajt, jämn och grinig där Luleå till slut vann med uddamålet, 3-2. Det var en typisk slutspelsstämning i Coop Norrbotten Arena under kampen, vilket således var ett smakprov på vad som komma skall.

Växjö och Luleå har mötts fyra gånger tidigare under säsongen där Växjö vunnit tre utav matcherna. Lakers lyckades vinna båda sina hemmamatcher och lagen tog en varsin 3-2-vinst i Luleå. Det är anmärkningsvärt att samtliga fyra möten i grundserien slutade med uddamålet där 3-2 var ett gångbart resultat då tre av fyra matcher slutade med den målfördelningen.

Kvartsfinalslagen, Växjö och Luleå, har drabbats samman en gång tidigare i slutspelssammanhang. Det var under Lakers första slutspel i klubbens historia, våren 2014. Då möttes man, precis som den här säsongen, i kvartsfinal. Lakers tog snabbt kommandot om matchserien och ledde med 2-0 i matcher innan Luleå reste sig och såväl reducerade som kvitterade. Därefter vann Växjö två raka matcher, 2-0 i kvartsfinal 5 och 1-0 i kvartsfinal 6, och avancerade vidare till semifinal med 4-2 i matcher. Bortsett från kvartsfinal 1, som Växjö vann med klara 4-0, var övriga fem kvartsfinalsmatcher riktigt jämna, tajta och innehöll stor dramatik. Fyra av sex kvartsfinalsmatcher slutade med uddamålet.

Årets kvartsfinalsserie lagen emellan har alla förutsättningar för att kunna bli lika dramatisk och underhållande som kvartsfinalsserien våren 2014. Inte minst med tanke på hur jämn den serien var, men också hur tajta de senaste inbördes mötena har varit mellan Växjö och Luleå på sistone.

Nu kickar vi igång den här kvartsfinalsserien i jakten på att försvara SM-guldet!

Kvällens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 19.00.