Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Växjö
VLH

Tung andraperiod bäddade för förlust

21 februari 2019 21:22
Efter match

Ikväll bjöd Timrå på fri entré och hela 5375 personer kom för att hejja fram laget! Efter en relativt jämn förstaperiod men underläge kunde dock inte Timrå hålla emot i den andra perioden där Växjö gick ifrån till ointagbara siffror.


Tidigt första mål i baken

Matchen börjar i ett högt tempo där både Timrå och Växjö går för att göra ett tidigt första mål. Tyvärr är Växjö numret större hittar med lite tur en lucka i försvaret och Svedberg. Växjö tar ledning fyra minuter in i matchen.

Tidigt får Timrå börja jaga efter en kvittering och man gör det bra stundtals. I fem minuter kliver Timrå fram och gör det bra men det avslutas abrupt av en utvisning. Johannes Salmonsson blir förste man i matchen att sätta sig i utvisningsbåset. Det efterföljande numerära underläget blir däremot aldrig riktigt farligt. Timrå försvarar sig riktigt stabilt och hållet Växjö från målet. Den bästa chansen kommer från Timrås Ludvig Rensfeldt som kontrar och kommer nästan helt fri. Tyvärr så räddas skottet.

Man hinner vara fullt manskap i ett par minuter innan det är dags igen. Denna gång får junioren och debutanten Jacob Sundberg i Timrå sätta sig i utvisningsbåset efter att en Växjöspelare ramlat lite lätt. Även denna gång gör Timrå det riktigt bra i det numerära underläget. Man tar över och spelar ut pucken flertalet gånger utan större problem och Växjös bästa chans i hela deras powerplay var ett halvdant skott från tekningscirkeln.

Med ett full manskap för Timrå är det åter dags för att jaga kvitteringen. Man skapar sig ett spelövertag under en stund och det resulterar i att Växjö drar på sig sin första utvisning för matchen. Tyvärr inleds den första minuten av att man inte riktigt får till sitt spel men lagom till den andra minuten är Timrå igång igen. Man spelar snyggt och hittar varandra, men tyvärr hittar inte pucken målet och vi får likt Växjö ingen utdelning i powerplay.

Lagom till att Växjö är fulltaliga är även perioden över och vi går till periodvila med ettmålsunderläge.

Tung mittperiod med många insläppta mål

Ny period och fortsatt jagande för en kvittering. Tyvärr är Växjö även numret större i inledningen av den här perioden. Brendan Shinnimin skjuter mot Svedberg som räddar men släpper en retur som går rakt i Växjös nyförvärvs klor och kan enkelt sätta Växjös andra mål i öppen kasse.

Därpå vaknar Timrå till något och kämpar återigen till sig ett numerärt överläge. Trots att man ligger på och cementerat sig i offensiv zon har man det fortsatt svårt att överlista Viktor Fasth i Växjömålet. Även denna gång går man bet på ett mål. Tre sekunder efter att Växjö är fulltaliga åker Timrå på en utvisning istället. Denna gång är vi inte lika lyckosamma. Trettio sekunder in i powerplayet hittar Shinnimin målet.

Knappt tre minuter senare är det dags igen. Denna gång försöker en Timråspelare styra bort pucken men tyvärr får pucken en riktning som hittar in i en lucka på Svedberg. Där och då blev det även dags för Svedberg att vila och in kommer Brattström istället.

Direkt efter det får man spela powerplay igen och likt tidigare tillfällen skapar man en del chanser utan att komma riktigt nära att spräcka Växjös nolla. Utvisningen spelas av och lika så slutskedet av perioden. Vi går till periodvila med en riktigt brant uppförsbacke nu.

Växjös nolla spräcks

Det må se mörkt ut inför perioden men skam den som ger sig. Man kämpar tidigt för att spräcka Växjös nolla i flera minuter. Tyvärr kommer ytterligare en kalldusch sju minuter in i perioden. Domonik Bokk gör Växjös femte mål i matchen.

Men Timrå hade inte tänkt att avsluta matchen utan mål. Fem minuter senare tvingar Timrå Växjö att ta en utvisning och äntligen kan vi visa på vårat målfarliga powerplay. Endast 37 sekunder senare dundrar Johannes Kinnvall in vårt första mål!

Timrå åker sedan på ytterligare en utvisning men klarar sig bra i boxplay. Timrå fortsätter dock att kämpa för fler mål, kämpa för sitt självförtroende och man spelar stundtals riktigt bra. Men som många gånger förut är det just effektiviteten, att träffa målet som inte riktigt vill sig.

Mycket mer än ett par målchanser får vi inte se i kvällens match och vi kan konstatera att Timrå förlorar med 5-1.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på tisdagen den 26 februari! Linköping gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu