• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Shinnimin glänste i Växjös nya hemmavinst

28 december 2018 22:20
Brendan Shinnimin i blått matchställ lyfter sin klubba och ena hand för att tacka publiken
#VLHMIK

Matej Stransky presenterade sig som både målskytt och framspelare - ändå fick Moras succévärvning stå i skuggan. För i Vida Arena var Brendan Shinnimin det stora namnet när Växjö plockade sin tionde raka hemmaseger.


Nio raka hemmasegrar hade fått ordentlig fart på Växjös säsong. När laget klev ut i Vida Arena på fredagskvällen lös det även om självförtroende kring spelarna, som rivstartade mötet med Mora. Allra hetast var Brendan Shinnimin, som slog till både en och två gånger i matchupptakten.

Redan efter 4.10 var kanadensaren på rätt plats vid rätt tillfälle, när returen från Linus Fröbergs skott studsade rakt ut till Shinnimin. Isak Wallin var chanslös och bara 59 sekunder senare var det dags på nytt. I spel fem mot fyra serverade Dominik Bokk en magisk passning som lämnade Shinnimin helt ren till utökad ledning.

Mora lyckades efterhand skaka av sig den darriga starten och i sin debut kunde torsdagens värvning Matej Stransky reducera med en riktig kalasträff. Växjö gick ändå till periodvila i tvåmålsledning, detta sedan Pontus Netterberg hittat nätet med en styrning.

Matchvinnaren: "Mitt första professionella hattrick"

Direkt i mittenakten drog sedan Mora på sig en fyra minuter lång utvisning, något som straffade sig. För i numerärt överläge såg Brendan Shinnimin till att fullborda sitt hattrick. Påpassligt på en ny retur ordnade forwarden 4-1 och sitt tredje mål, endast 21 minuter efter sitt första.

Kanadensarens hattrick blev också nådastöten för Mora, som under stora delar av den andra perioden var utspelade. Växjö dominerade skotten stort och trots en reducering av glödhete Andrew Rowe, framspelad av Stransky, var ledningen aldrig hotad. Lauri Tukonens 5-2 blev slutsiffrorna i Vida Arena, där smålänningarna framstår som oslagbara. Segern var Växjös tionde i rad hemma och stor hjälte var Shinnimin.

– Jag tror att det är mitt första professionella hattrick. Jag har haft chanser hela året och idag jag betalt. Det känns så klart bra, men framförallt behövde vi poängen till tabellen, sade tremålsskytten i C More.

Se highlights från matchen här.