Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Växjö bärgade segern mot Luleå till slut

25 oktober 2018 21:41
#VLHLHF

Luleå fick med sig en pinne från Växjö efter en stark slutforcering. Men Växjö bombarderade Luleåkassen med chanser under stora delar av matchen och visar gryende form. "Då ser man vilket förbannat bra hockeylag vi är", sa Växjös tränare Sam Hallam.


Nils Lundqvist är en mycket sevärd och intressant spelare i Luleå. Bara 18 år gammal har han redan gjort sig ett namn i ligan och det var han som satte första periodenas enda mål.

– Jag skickar in den lite på måfå och så går den in, det var skönt. Det känns bra tycker jag, känns som att jag åker mer idag än innan. Hockey är kul och man ska försöka ha så kul som möjligt, kommenterade han till C More.

Växjö hade det mesta av spelet och låg på för kvittering, men trots 14 skott på mål hade laget fortsatt svårt att få in pucken.

Ytterligare 14 hemmaskott i andra perioden och vi förstår att Niklas Rubin i gästernas kasse fick arbeta hårt. Trots de många skotten från alla möjliga lägen var det kanske det från det sämsta läget som slank in. Austin Ortega sköt från väldigt dålig vinkel och ett ovanligt misstag från Rubin senare låg pucken i mål, 1-1.

– Man vet aldrig, ibland har man marginalerna med sig, sa Ortega till C More.

– De får för mycket tid med puck och sköljer över oss. Det blir mycket tid i försvarszon. Vi måste ligga närmare över hela planen, sammanfattade Luleås Daniel Sondell.

Stark Luleåcomeback i matchen

Växjös offensiva frenesi fortsatte i tredje som bara blev 51 sekunder gammal innan Pontus Holmberg gav hemmalaget ledningen efter fint samspel med Julius Junttila och Janne Pesonen.

2-1 till Växjö som fortsatte att rada upp lägen. Men allteftersom bröstade Luleå upp sig och började även de skapa chanser, vann skotten med 14-8 i tredje. I slutet av perioden fick de chansen att spela i numerärt överläge och tog den. Emil Larsson satte 2-2 med 1:41 kvar att spela och såg till att Luleå fick med sig en poäng.

För det blev bara en efter som Linus Högberg kom loss på vänsterkanten och sköt in segermålet för Växjö i förlängningen.

– Vi slutar att vårda pucken sista tio och blir för försiktiga. Men vi spelar fantastiskt bra stundtals och då ser man vilket förbannat bra hockeylag vi är, sa Växjös tränare Sam Hallam till C More efteråt.

Här hittar du highlights från matchen.