Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteå tog revansch - uddamålsslog regerande mästaren

2 oktober 2018 21:20
#SKEVLH

I SM-finalreprisen från i våras fick Skellefteå AIK revansch på Växjö Lakers på tisdagskvällen. I en rafflande och jämn fight höll Västerbottningarna undan och kunde till slut besegrade sitt motstånd med uddamålet.


Mötet i Skellefteå Kraft Arena inleddes rejält svängigt med full fart åt bägge håll. I efterdyningarna av ett powerplay var det till slut hemmalaget som tog ledningen när Filip Berglund hängde in ett skott från position strax innanför offensiv blå - en ledning som höll sig perioden ut.

– Det är bra fart trycker jag. Vi hittar bra lösningar och jobbar bra i egen zon. Därifrån kan vi skapa chanser framåt, summerade 1-0-skytten Berglund i C More i pausen.

Mittenakten fortsatte att vara böljande. Båda lagen skapade kvalificerade möjligheter, men det var gästerna från Småland som fick periodens enda måljubel. Tjecken Roman Horák lyfte elegant in en backhand i nättaket 16:19 i perioden - och likt i den första var målet det enda publiken fick bevittna i mittperioden.

Armalis stod emot slutforceringen

Skellefteå hade inte vunnit en match mot Växjö under ordnarie tid sedan säsongen 2015/2016. På tisdagsaftonen skulle den trenden brytas. Laget forcerade för ett ledningsmål länge och hade flera stora möjligheter mot Viktor Fasth - och knappt 12 minuter in i perioden skulle fullträffen till slut också komma. Andreas Wingerli trampade in över offensiv blå och hängde in pucken högt bakom den skymde Växjökeepern.

Trots ett sex mot fyra-spel och en tung slutforcering från gästerna höll Skellefteå, med en solid Mantas Armalis i målet, undan och kunde till slut plocka samtliga tre poäng.

– Det känns inte som att det är så mycket att analysera rätt spelmässigt. Det går lite upp och ner, men generellt håller vi en nivå som är riktigt hög. Vi förvaltar inte ett bra målvakts- och försvarsspel till att göra mer än ett mål, summerade Växjös Sam Hallam i C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.