Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Nya spelare till Växjö Lakers

28 april 2015 17:12

Joakim Hillding, Linus Fröberg och Viktor Andrén. Det är tre nya spelare som Växjö Lakers har värvat.
- En svensk center i den klassen, det är inte så otroligt lätt att få tag på, säger sportchefen Henrik Evertsson om Joakim Hilding.


Joakim Hillding är 26 år och kommer från början från Ängelholm, men spelar idag i Färjestad BK. Han gjorde en säsong i Växjö Lakers när de gick upp i dåvarande elitserien.

– Det kanske är lite fel att säga att han kommer hem efter att ha spelat en säsong i Växjö. Men han bodde ju här under ett antal år då han spelade för Tingsryd, säger Henrik Evertsson.

Henrik Evertsson beskriver Joakim Hillding som en allroundspelare. Bra skridskoåkare, bra handledsskott och kan spela i flera olika matchbilder.

– Han faller väl in i mycket av det vi står för. Vi är inte ett lag som är extremt åt något håll. Vi är ett lag som kan göra ganska mycket och som inte behöver ha ett visst spel för att vara bra. Då måste man ha den typen av spelare som klarar av det och inte är beroende av en väldigt öppen ishockey eller vice versa för att komma till sin rätt.

Det är den här bredden ni talar om?

– Ja det handlar inte bara om bredden i antal spelare i olika nivåer, utan det handlar också om bredden i sättet att spela. Vi kan hantera olika typer av matcher. Och det kommer från att våra spelare klarar av det var för sig vilket är viktigt. Annars klarar man inte av det som grupp.

Linus Fröberg är en yngre förmåga. 21 år och har denna säsong spelat i Karlskoga. Henrik Evertsson beskriver centern som en spelare med jättefin blick för spelet, den värmländska tjurigheten i sig och en bra karaktär. Han fick omedelbart en viktig roll i Karlskoga trots sin unga ålder.

Vissa jämför honom med Skellefteås Axel Holmström, vad säger du om det?

– Det finns absolut drag hos dem båda som liknar varandra. Båda killarna spelar med ett bra spelsinne och det ser man bland annat på att de behöver inte åka ihjäl sig på isen, utan vet var de ska befinna sig. Båda fysiskt starka och duktiga på att täcka pucken. Men sedan ska vi inte jämföra alltför mycket. Att slå igenom så som Axel har gjort den pressen ska man inte lägga på någon. Men Linus är en spelare som vi vill få in i vår stomme för att bygga vidare på under några år.

Båda kontrakten med spelarna är skrivna på två år.

Sedan har vi ytterligare en 21-åring - Viktor Andrén som också är en gammal Lakersspelare?

– Han lämnade oss för ett år sedan för att spela i Pantern. Han hade då spelat i J20 hos oss och en del i A-laget. Vi tyckte att han redan då hade en väldig talang och en bra skalle.

Henrik Evertsson fortsätter att beskriva Viktor som en spelare som vill lära sig och utvecklas hela tiden. Han gick till Pantern och var en av de viktigaste spelarna när laget tog sig upp i Allsvenskan.

– Honom har vi skrivit kontrakt med på tre år. Men planen är att han under nästa år ska vara utlånad till Allsvenskan.

Varför köper man in en spelare och bestämmer sig från början att låna ut honom?

– Det är en kille som vi känner är jätte, jätteintressant. Dels vill vi vara med och skola honom och dels vill vi vara med och skörda frukten när han verkligen lyfter.