Förlust mot Leksand
Publicerad: 2019-10-31
Ikväll skulle Leksand besegras i Vida Arena, och det började bra men slutade med marginalerna på fel sida.

En drömöppning för Växjö Lakers började första perioden i Vida Arena med ikväll. Redan efter 15 sekunder skickade Linus Högberg in en myra mot mål som försvarande back styrde in bakom en chanslös Axel Brage. Efter målet trummade Lakers på och bara någon minut senare bjöd gästerna på ett bra läge för Martin Lundberg men Brage var med och lyckades rädda. Leksand åt sig så sakteliga in i matchen igen och efter 8:22 spelat så kom gästernas första vassa målchans då Oskar Lang skickade pucken klockrent i ribban, Leksand fick tag på pucken igen under samma anfall och Filip Johansson lyckades trä in pucken bakom Andrén och det var kvitterat 08:40. Växjö kom tillbaka efter baklängesmålet men avsluten smet utanför eller nådde aldrig fram och Leksand arbetade sig sakta med säkert in i matchen och skapade en del farliga avslut. Det var också gästerna som skrev upp sig för nästa pinne i målprotokollet, då man tog ledningen efter 12:52 genom Fredrik Forsberg som på egen hand snappade upp en förlupen puck i offensiv zon och sköt distinkt pucken i Andréns nät. Efter dalmasarnas ledningsmål var det lite oreda i Lakers försvar, och stärkta av sitt ledningsmål skapade gästerna en hel del och var de som förde matchen in mot första pausvilan. Statistiken för denna period skrevs till 1-2 i mål och 10 lika i antal skott på mål. Under perioden delades inga utvisningar ut.

Period två startade Växjö lite bättre än man avslutade första. Men Leksand stod upp bra och lagen bytte ett par chanser med varandra. Det blev också ganska mycket grinigare på isen. I första perioden såg vi knappt något fysiskt spel alls. Och efter lite efterslängar och annat smågruff kom matchens första utvisning 05:04 då Martin Lundberg fick sitta av 2 minuter för en slashing. Lakers spelade bra i boxplay, gästerna hade pucken i sin ägo länge men man hade förtvivlat svårt att komma till rena skottlägen och det tog inte så lång tid innan Lundberg var tillbaka på isen. Efter utvisningen lyfte Växjö ändå upp spelet lite och man kom till ett par fina avslut, då stod Brage pall och lyckades mota försöken. Vid halva matchen spelad stod det och vägde ganska lika. Följande minuter var spelbilden densamma, lagen turades om att trycka på, men ändå kändes Lakers ha ett litet övertag. Man hade lite längre anfall, och kom lite närmare och närmare hela tiden. Dalmasarna såg lite ansträngda ut mot slutet av perioden, man slog ett par icingpuckar och fick en del längre byten. Växjö jobbade sig närmare och närmare, men man kom inte ända fram innan perioden var över. Inga mål i perioden, skott på mål 12-7 och 1x2 minuters utvisnings för Växjö Lakers.

Tredje perioden sattes igång och hemmalaget började inspirerat och med ett högt tryck i banan, men fortsatt hade man svårt att bryta sig igenom Leksands försvar. Kampen fortgick alltså och vi fick se många puckar gå till icing. Lakers tryckte på fortsatt i perioden, och slitet betalade sig då reduceringen kom 06:14 då Marcus Davidsson vackert frispelad kunde överlista Brage i motståndarmålet. Roger Melin tog ganska omgående en time-out mest för att lugna ner läget och få en liten paus till sina spelare. 11:20 blev Martin Lundberg utvisad och Leksand fick en möjlighet att bryta Växjös offensiv lite. Men Lakers gjorde ett mycket bra boxplay, och Lundberg kom med i spelet igen. Matchen sista powerbreak kom med dryga 8 minuter kvar att spela. Efter breaket kom gästernas första utvisning då Mattias Ritola åkte ut för en hakning. Men under powerplay så ställde Lakers upp ett par uppställda lägen, men man hade svårt att komma till rena möjligheter och gästerna lyckades slå pucken ur zon ett par, tre gånger. Leksand hade en del problem även i fem mot fem, och hemmalaget låg på ordentligt även efter powerplayet. Men, med 3:30 kvar ungefär, fick Leksand fast pucken i offensiv zon och oroade ordentligt framför Andrén som fick jobba ordentligt mellan stolparna. Tyvärr blev Fredrik Forsberg tvåmålsskytt med bara 29 sekunder kvar, och Sam Hallam tog time-out, plockade av Andrén till förmån för 6 utespelare, men Mattias Karlsson sätter fyran i tom kasse och matchen var över. Matchens statistik skriver vi ihop som följer: 2-4 på måltavlan, skott på mål slutade 33-22, och utvisningsminuterna 2x2 minuter för Växjö och 1x2 minuter för gästerna.

Nästa hemmamatch är på lördag den 2:e november kl 18:00 då Luleå gästar Vida så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu