Inför Växjö - Ingolstadt
Publicerad: 2023-11-21
Inför
Växjö har en mycket fin vecka bakom sig då laget segrade i tre av tre matcher. Nu är det dags för en ny intensiv vecka med ytterligare tre tillställningar. Först ut är Champions Hockey League-åttondelsfinal 2 under tisdagskvällen.

Under den passerade veckan spelade Växjö tre matcher, där samtliga slutade med seger. Först bortabesegrade man tyska Ingolstadt med klara 4-1 och satte sig i ett utmärkt utgångsläge inför kvällens åttondelsfinal 2 i Champions Hockey League. Därefter spelade man oavgjort mot såväl Skellefteå (bortaplan) som Linköping (hemmaplan). Båda holmgångarna fick sedan avgöras på straffar, där Lakers drog det längsta strået. Mot Skellefteå blev Marcus Sylvegård segerskytt och när Linköping gästade i VIDA Arena klev Joel Persson fram och satte den avgörande straffen.

I kväll vankas det ny hemmamatch, denna gång i Champions Hockey League-slutspelet mot Ingolstadt. Tyskarna, som föll i åttondelsfinal 1 med 1-4, har spelat två matcher i den inhemska ligan sedan senaste bataljen mot Växjö. Den ena slutade med en 5-3-vinst och den andra med ett nederlag efter straffar (2-3).

Med tanke på att kvällens möte mellan Växjö – Ingolstadt är den andra och sista åttondelsfinalen lagen emellan är förutsättningarna enkla. Lakers avancerar till kvartsfinal vid vinst, oavgjort eller förlust med ett respektive två mål. Ingolstadt avancerar till nästa runda om man lyckas besegra Växjö med fyra (!) mål eller fler. Skulle tyskarna vinna med exakt tre mål kommer den totala ställningen bli oavgjord och en förlängning påbörjas.

Växjö och Ingolstadt har mötts två gånger tidigare under säsongen. Båda matcherna har spelats i Tyskland, där Lakers vunnit med klarar siffror. I oktober blev det 5-2 och allra senast blev det, som tidigare nämnt, 4-1.

Nu är det dags att heja och sjunga fram Växjö till en ny framgång och avancemang till kvartsfinal. Tillsammans lyfter vi grabbarna i jakten på en Champions Hockey League-titel.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö vunnit sex raka tävlingsmatcher på hemmais.

… Ingolstadt vunnit två raka tävlingsmatcher på resande skridsko.

… Dylan McLaughlin ligger fyra i CHL:s poängliga med sina nio poäng (4+5) på sex matcher.

… Wojciech Stachowiak, Wayne Simpson och Charles Bertrand leder Ingolstadts interna CHL-poängliga med sina fyra pinnar vardera.

… Dylan McLaughlin har gjort mål på 44,44% (!) av sina skott i CHL.

Skribent Timmy Renud