Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Ny hemmaseger för Redhawks

28 december 2021 21:21

Redhawks fortsätter att vinna i Malmö Arena. I kväll kom den fjärde raka hemmasegern när ett formstarkt Växjö Lakers slogs tillbaka med 3-1.


Redhawks är tillbaka på vinnarspåret igen - och hemmaplan fortsätter att resultera i segrar. Efter en lite svagare insats senast stod Redhawks åter att känna igen när ett Växjö Lakers med fyra raka vinster i bagaget kom på besök.

Redan från första nedsläpp var det Redhawks som styrde och ställde. Så gott som allt spel förlades till anfallszon, men utan att den målmässiga utdelningen var där. Markus Lauridsen kom närmast med ett skott i målramen.

I den andra perioden skulle det dock inte dröja länge innan nollan spräcktes. Christoffer Forsberg vann puck i anfallszon och satte upp Carl Persson, vars direktskott hittade nätet.

Det målet speglade också matchbilden så långt, men gästerna skulle rycka upp sig. Mycket tack vare ett powerplay - som har varit bäst i serien under första halvan av säsongen. Det gav Växjö lite momentum, men när det behövdes som mest kom Oscar Alsenfelt upp med ett par stora räddningar.

När Redhawks sedan gick ett psykologiskt viktigt mål bara minuterna före pausvilan var utgångsläget bra inför tredje. Målet? Det svarade Emil Sylvegård för sedan Pathrik Westerholm serverat honom fram till en tom kasse.

I tredje kunde förvisso Växjö spräcka sin målnolla, men när Fredrik Händemark replikerade bara 53 sekunder senare kunde Redhawks ha kontroll på händelserna fram till slutsignalen.

Segern är den fjärde raka för Redhawks hemma i Malmö Arena och efter årsskiftet är det dags för en ny, när Frölunda gästar på trettondagen. Biljettinfo till den matchen dyker upp i våra kanaler under de närmaste dagarna.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Växjö 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

22:03 1-0 Carl Persson (Forsberg)
37:07 2-0 Emil Sylvegård (Pathrik, Ponthus)

46:01 2-1 Martin Lundberg (H Gustafsson)
46:54 3-1 Fredrik Händemark (Olofsson, Lerby)

Skott: 34-33 (15-6, 11-10, 8-16)
Publik: 3 511 personer (Malmö Arena)