3 sköna poäng mot Färjestad
Publicerad: 2021-03-09
Äntligen match i kväll igen när vi åkte till Karlstad för att möta Färjestad. En öppen match med mycket fart på isen och mängder av chanser åt båda håll tar vi med oss 3 poäng hem när vi vinner med 2-3!

Det märks att det är ett spelsuget gäng från Växjö som besöker Karlstad och Färjestad denna tisdags kväll. Man inleder perioden i väldigt bra tempo och sätter hög press mot hemmalagets försvar och Arvid Holm som vaktar kassen, och Holm får slita hårt för att freda sin bur i inledningen. Dock är det hemmalaget som skulle ta ledningen i matchen genom ett bekant ansikte, Jakob Forsbacka-Karlsson till 1-0. Carl Jakobsson lägger pucken lite på chans i mittzon ute till höger, där kommer Forsbacka-Karlsson och får med sig pucken, trycker sig in framför Viktor Fasth och placerar in pucken mellan benen vid tiden 11:17. Perioden fortsätter i högt tempo där lagen byter chanser med varandra. Brendan Gaunce får sitta 2 minuter för en hakning efter 18:04 och boxplay. Vi reder ut det fram tills periodvilan och kliver av isen med underläge. Annars en underhållande period där både Arvid Holm och Viktor Fasth har fått svettas i respektive målbur. Skotten slutar 11-13 till Växjös fördel.

Växjö får ett tidigt powerplay i andra perioden sedan Pontus Widerström fått 2 minuter på botbänken för en hakning efter 2:24. Vi har ganska svårt att få till ett uppställt spel i powerplayet, men med 2 sekunder kvar skickar vi in kvitteringen till 1-1! Jack Drury släpper upp pucken i slottet till Pontus Holmberg, Holmberg passar pucken tillbaka till Drury nere i vänstra tekningcirkeln och Drury placerar snyggt in trissan i nätet 4:22! Även en assist till Ludvig Nilsson. Matchen fortsätter vara väldigt öppen åt bägge hållen, och det skapas bra chanser. Efter 13:39 skulle nästa mål komma, och det är vi som tar ledningen! Mikka Koivisto lägger pucken djupt ner i hemmalagets zon till Marcus Sylvegård, Sylvegård skär igenom pucken genom Färjestads box från vänster till höger, där står Pontus Holmberg som avslutar snabbt och pucken går in bakom Holm och 1-2 och vi har vänt på steken! Det är det sista att rapportera från den andra perioden. Matchen är som sagt väldigt underhållande, och det känns som om det kan bli mål i varje anfall. Skotten i andra vinner vi även det, 6-13.

Tredje perioden är lite avvaktande till en början där Färjestad ändå får ha lite mer puck. Men så sticker vi upp i en kontring, och pang, 1-3! Richard Gynge och Robert Rosén snurrar runt lite med pucken i hemmalagets zon, Gynge skickar in pucken framför mål, och den studsar på lite allt möjligt innan pucken går i nät tiden 6:26! Brendan Gaunce noteras också för assist på målet. Efter 11:18 åker Viktor Fasth på en utvisning för en slashing framför sin målbur och boxplay. Vi gör ett bra boxplay, men samma sekund som vi blir fulltaliga reducerar ändå Färjestad genom Mikael Lindqvist som kastar in pucken framför mål och som tar på en försvarare och ställer Fasth i målet och 2-3. Jakob Forsbacka-Karlsson och Jesse Virtanen får assist på reduceringen. Med 2:14 kvar plockar Färjestad ut Holm och satsar på 6 utespelare. Hemmalaget sätter upp en bra press mot våran box, men dom lyckas inte få håll på den, och vi vinner välförtjänt över 60 minutrar! Skotten i sista slutar 16-7 till Färjestad.

Nu väntar hemresa från Karlstad för Växjö Lakers representationslag som laddar om inför torsdagens drabbning mot HV71 i VIDA Arena.