J20: Förlust i målrik match
Publicerad: 2020-09-13
Efter gårdagens seger var det dags för ny match, denna gången mot Södertälje SK. I en extremt målrik match var det ändå Södertälje som hade kontroll på matchen där Växjö fick jaga i princip i 60 minuter. Slutresultatet skrevs till 7-5 för hemmalaget Södertälje.

Gårdagens tuffa batalj mot Färjestads BK verkade sitta kvar lite i benen för Växjö-spelarna. Södertälje tog kommando direkt och låg på för ett ledningsmål. Efter ungefär 11 minuter drog Växjö på sig en utvisning och det tog Södertälje tillvara på. Målet gjorde att Södertälje bara fortsatte att mata på och relativt snabbt därefter kunde de även öka på till 2-0. Växjö skulle visa sig även dom vara starka i powerplay och strax innan den första perioden var över skulle Hugo Wirell se till att reducera till 2-1 genom ett klassavslut i bortre krysset.

Den andra perioden präglades av många utvisningar och två väldigt bra lag när det kom till powerplayspel. Södertälje fick tre tillfällen i powerplay i perioden och tog tillvara pp samtliga. Växjö var även dom starka i den spelformen ich lyckades med att göra två mål. Målskyttar var Victor Stjernborg och Felix Franzén. Efter två spelade perioder var ställning 5-3 till hemmalaget.

Växjö kom ut i den tredje perioden och började jakten på en kvittering direkt. Efter en bra start av perioden och många heta chanser för Växjös del kom tillslut en reducering. Marcus Leijonhufvud snodde pucken av Södertäljemålvakten och frispelade Victor Stjernborg till öppet mål. Bara någon minut senare skulle Växjö få chansen till kvittering då Södertälje drog på sig en utvisning, men istället för Växjö-mål så vara det Södertälje som lyckades utöka sin ledning. Trots målet fortsatte jakten oå en kvittering och det var Tom Fridén som styrde in en skottpassning från sin tvillingbror Martin Fridén, riktigt snyggt. I ett sista försök tog Växjö ut målvakten, men det slutade i att Södertälje kunde fastställa slutresultatet 7-5.

Växjös J20-lag spelar sin nästa match borta mot Karlskrona redan på onsdag klockan 19:00.

Matchen i siffror Södertälje SK - Växjö Lakers 7-5 Skott: 28-24 Utv. min: 16-8

1-0 Lucas Ekholm (Jämsén, Lundberg) 2-0 Jonathan Andersson (Ekholm, Jämsén) 2-1 Hugo Wirell (Sjöbrink, T.Fridén) 3-1 Hugo Pettersson (Diberius-Sköld, Sjöberg) 3-2 Victor Stjernborg (Sjöbrink, Wirell) 4-2 Simon Andersson (Pettersson, Järvelin) 5-2 Simon Andersson (Walther, Järvelin) 5-3 Felix Franzén (Dahlin) 5-4 Victor Stjernborg (Leijonhufvud) 6-4 William Malmia (Johansson, Lindén) 6-5 Tom Fridén (M.Fridén, Talafa) 7-5 Simon Andersson (Pettersson)