Förlust ikväll och jobbig uppförsbacke
Publicerad: 2019-03-26
Idag åkte Växjö Lakers till Luleå för andra gången i kvartsfinalserien redo att reducera ställningen. Man förlorar tyvärr Kvartsfinal 3 i Coop Norrbotten Arena trots en riktigt bra genomförd match.

Kvartsfinal 3 och 0-2 underläge är det vi stod inför denna kvällen när Luleå åter tog emot i Coop Norrbotten Arena. Men det var ett Växjö Lakers som kom ut och såg lite argare ut och tog tag i taktpinnen direkt. Luleå hade det väldigt jobbigt inledningsvis. Luleå har några enstaka kontringar som är halvfarliga men annars är det gästerna som dikterar vilkoren. Och Lakers äger den här perioden i stort sett fram till vi spelat 16.10 då Högberg ska lyfta ut en puck via plexit från egen zon.

Det vill sig tyvärr så illa att pucken går över plexit och Luleå får ett första PP. Och man behöver bara 31 sekunder för att få hål på Andrén som för dagen vaktar Lakers kasse. Målet gör att gästerna tappar lite i intensitet och Luleå får ta över tillräckligt för att med bara 22 sekunder kvar av perioden öka på till 2-0 genom Isac Lundeström efter en snabb kontring. Lakers vinner skotten men ligger under med 2-0.

Andra perioden blir en lite sömnigare period där Lakers ändå får ett bra läge redan i första minuten när Jesper Sellgren åker ut 2 minuter för en interference. Men Lakers har svårt att skapa det där riktigt heta framför Lassinantti. Istället får Luleå chansen efter 4.14 när Shinnimin åker ut för en charging. Då passar nyss utvisade Sellgren att öka på hemmalagets ledning till 3-0. Båda lagen får varsett försök till i PP utan utdelning och andra perioden slutar 1-0 till hemmalaget och Lakers vinner åter skotten med 8-10.

Växjö Lakers fortsätter även i den tredje perioden att spela bra och man äger mest puck av lagen men har evinnerligt svårt att få utdelning på de chanser man skapar. Luleå kan spela avslappnat och kontrollerat och det är hela tiden lite farligare när Luleå får lägena. Tiden rullar på väldigt fort och det är väldigt få avblåsningar.

Gästerna har svårt att komma in på Luleås kasse för att ta ev. returer, samtidigt som de flesta skottlägen man får kommer antingen långt utifrån eller från dåliga vinklar, vilket gör hemmalagets jobb i egen zon lite enklare. Med 3.43 kvar och tek i offensiv zon tar Sam ut Andrén i kombination med en dubbelutvisning. Glädjen över det blir kort då Kiiskinen tar en trippingutvisning och det blir istället PP spel för hemmalaget.

Tiden rinner fort iväg nu och Luleå försöker givetvis att bara hålla i pucken i detta läge i spel 4 mot 3. Ett svårt läge givetvis och även om Josen får tag på pucken och tar upp den i anfallszon så vinner Luleå tillbaka pucken och kan till slut spela in den fjärde fullträffen för kvällen och fastställer dagens slutresultat till 4-0. Därmed har vi en jobbig uppförsbacke att traska uppför när vi nu konstaterar underläge med 3-0 i matchserien.

Kvartsfinal 4 ser vi i Vida Arena på torsdag där nedsläpp är satt till kl 19.00.