Sur overtimeförlust i Kvartsfinal 3
Publicerad: 2022-04-05
Viktig match väntade idag i Scandinavium för Växjö Lakers när ett starkt Frölunda för fjärde gången den här säsongen tog emot Smålänningarna. Och det skulle komma att bli ännu en nagelbitare där Frölunda återigen gick segrande ur efter spel i overtime.

Efter två raka förluster på övertid var det ikväll viktigt att vända hem med ett bra resultat. För det tåls att sägas att ingen klubb har lyckats vända ett slutspel efter tre raka förluster innan inom svensk hockey.

Hardy Häman Aktell som stod för fyra assist i senaste matchen saknas. Ben Thomas är dock tillbaka och går in tillsammans med Arvid Lundberg. Claesson spelar tillsammans med Joel Persson. V Stjernborg som gjorde succé nere i Troja (5 + 6) är tillbaka på bänken. Frölunda ställer upp med samma spelare som senast med bland annat Matt Tomkins i mål.

Joel Persson säger så här: ”Det är ett avbräck att Hardy saknas men ikväll gäller det att fokusera”. ”Vi behöver vara redo direkt när pucken släpps.”

Period 1
Frölunda vinner tekningen. Kellman med första skottet för Lakers. Utanför. Elliott får iväg ett skott som Larmi räddar och håller till icing. L. Nilsson täcker ett tungt skott som tyvärr träffar ansiktet och åker för att byta. Växjö skjuter sitt andra skott som denna gång täcks av en spelare. Lycksell med sitt andra skott har startat piggt.

Växjö har verkligen tryckt framåt dessa första fem minuter och spelar fin hockey. DÄR KOMMER FÖRSTA MÅLET. Olle Lycksell som var tveksam inför match rundar en Frölundaspelare och assisterar fint till Rickard Gynge som bara placerar in 1-0 till Växjö i minut 5. (Claesson, Lycksell)

Härlig start av Växjö! Nu är det Frölunda som trycker på och avlossar flera skott som Larmi hanterar på ett ypperligt sätt.

Tio minuter återstår och det är Frölunda för hela slanten men Växjö står upp på ett fint sätt. Matchens första utvisning åker Växjö Lakers på. Det är Ben Thomas som får 2 minuter för slashing.

Växjö avancerar i boxplay och får tiden att gå, bra hanterat av Lakersspelarna. Frölundas powerplay har mer att önska. MÅL! Frölundas PP hinner inte mer än att ta slut förrän de kvitterar i Scandinavium. Patrik Carlsson med ett fint avslut till 1-1. (Friberg, Johansson) Matchens andra utvisning går även den till Växjö. Josefsson för interference. Patrik Carlsson som är het efter sin kvittering med ännu ett bra avslut.

Kan Frölunda göra något utav detta övertag när det bara återstår 3.26 av första period. Svaret är nej, även detta powerplay av Frölunda slutar utan resultat. Period 1 är slut. Den första perioden slutar oavgjort efter mål från R. Gynge och P. Carlsson. En jämn tillställning med fina aktioner från båda håll där första delen av perioden tillhörde Växjö Lakers men där Frölunda avslutar starkt efter två utvisningar på bortalaget. Frölunda dock med ett tydligt övertag med skott på mål,15-3.

Period 2
Frölunda fortsätter denna period som de avslutade förra, att styra spelet och tvingar Larmi till flera räddningar. Frölunda fortsätter sitt aggressiva spel och tacklar till sig ett läge för Borgman men Larmi räddar. Växjö skärper till sig och Kellman får en fin chans framför mål men Tomkins i andra målet står även han rätt och avfärdar skottet.

E. Söderblom avancerar och åker in i målvakt så att målburen flyttas och vi får en liten paus medan vaktmästaren får agera. Växjö Lakers trycker sig framåt men åker tyvärr offside.
MÅL! Snabba vändningar från Niederbach leder fram till att Lasu ger Frölunda ledningen för första gången ikväll. 2-1 Frölunda. (Niederbach, Rosseli Olsen)

Nu slarvar Växjö i egen zon och håller på att ge Lasch möjlighet att utöka dock utan resultat. Stjernborg kommer in för Växjö och hinner avlossa två skott som dock går utanför.

MÅL IGEN! Denna gången är det Växjö som kvitterar efter fint spel. Kellman och Lycksell har lekstuga och levererar en fin pass till Gynge som ännu en gång är klinisk och placerar in sitt andra mål för kvällen. 2-2 R. Gynge (Kellman, Lycksell) 2-2 i denna spännande match som är långt ifrån över.

VÄXJÖ TAR LEDNINGEN! Vem om inte kvällens man, Rickard Gynge levererar för tredje gången ikväll och ett hattrick är ett faktum. 3-2 Växjö R. Gynge (Lundberg, Josefsson). Växjö Lakers tar tag i matchpinnen när det återstår mindre än 10 minuter av andra period. Det var Gynges andra hattrick denna säsong.

Larmi släpper en onödig retur rakt till en Frölundaspelare men sträcker ut sig och gör sig så stor han bara kan och räddar upp situationen. Där va det nära en kvittering för Göteborgarna. Tungt skott utanför av Tobias Rieder! MÅL!

Denna kväll är långt ifrån över. Frölunda gör 3-3! Men är det godkänt? Domaren ska ringa på målet. De menar att Lenc stör Larmi innan mål. Målet är godkänt och det är kvitterat igen. Spacek gör mål efter en fin pass från Mursak. 3-3 M. Spacek (Mursak, Norlinder) Återigen är det jämnt skägg mellan dessa två och med mindre än fem minuter kvar kämpar de om att ta tag i matchpinnen. Ny chans av Gynge men istället blir det spelvändning av Frölunda som tvingar fram en ny räddning av Larmi. UTVISNING! Växjö återigen med sin tredje utvisning för kvällen. Två minuter för interference för M. Krutil. Frölunda med kvällens tredje Powerplay när det bara är några minuter kvar av andra period. Lasch och Frölunda styr och ställer med detta spelövertag och fortsätter trycka fram dock utan resultat. Där är andra perioden slut och det är fortsatt oavgjort. Kan något lag avgöra i tredje eller kommer även denna match gå till förlängning.

Period 3
Ställningskrig pågår när Frölunda åker på sin första(!) utvisning ikväll. M. Spacek åker för crosschecking, 2 minuter. Då får vi se om Växjö kan förvalta sitt powerplay. Rosen med en chans och sen Lycksell med två skott som dock inte hittar in och istället får Rosseli Olsen och Frölunda en chans på andra hållet. Även Växjös powerplay rinner ut i sanden och Frölunda är fulltaligt. Mindre än en kvart återstår av ordinarie tid när Rosseli Olsen återigen får en ny chans. Mursak med ett hårt skott i stolpen. Frölunda höjer tempot nu. C. Folin med ett skott som täcks av en spelare. Just nu är det Frölunda för hela slanten, Kan Växjö ta sig ur detta och avgöra och reducera i matcher? Joel Persson med ett skott från distans på mål. Växjö försöker skapa chanser och till slut får Josefsson ett bra läge efter en retur från Roséns skott men utan resultat, fortsatt 3-3. Bråk uppstår efter skott från Borgman och domaren får sära på spelarna. Edvinsson tvingar fram en offensiv tekning. Med 6.30 kvar är det tekning i Frölundas zon och vi är på väg mot en tredje övertid i denna matchserie.

Växjö försöker ta igen i skottstatistiken och avlossar skott efter skott. Växjö har tagit över Frölundas zon och fortsätter skjuta mot mål med mindre än tre minuter kvar. Mindre än en minut kvar nu och Frölunda avancerar men tappar pucken till Växjö och Forslund som ger Rosen chansen utan lycka. Frölunda tar timeout med 16 sekunder kvar. Lasch hinner inte avsluta sitt skott och ordinarie tid är slut och tredje period har böljat fram och tillbaka med flera skott och lägen för båda utan att någon kunde överlista Larmi eller Tomkins. 40 - 22 i skott på mål till Frölundas fördel.

Period 4
Frölunda attackerar och får till en offensiv tekning efter två skott från Borgman och Elliott. Mursak tvingar fram en bra räddning från Larmin som gör en bra parad. Det är fortsatt Frölunda som dominerar denna förlängningsperiod och frågan är om Växjö kan ta sig ur detta. Där fick Växjö till sitt första avslut i den fjärde perioden från Claesson. Vilka VIKTIGA räddningar från Larmi på Lasch läge. Men han kan inte göra något när Elliott avgör med en backhand och ger Frölunda vinsten i den fjärde perioden i den femte minuten. (Rosseli Olsen, Niederbach) Det står nu hela 3-0 i matcher till Frölunda och kniven mot strupen för Växjö resterande matcher. Ingen har någonsin vänt ett sådant underläge, Kan Växjö Lakers göra det omöjliga?

Även den tredje matchen blev målrik, båda lagen kämpade och tvingade varandra till en fjärde period där Frölunda till slut även ikväll blev matchvinnare. Avgörande match i Växjö på torsdag. Kommer Frölunda avgöra det i Småland eller kan Växjö hålla detta slutspel i liv?

Säkra din plats och stötta Växjö Lakers i den torsdagens måstematch hemma i VIDA Arena!