Nya kontrakt för Lundgren och Johansson
Publicerad: 2013-11-13

Växjö Lakers har skrivit två nya tvåårskontrakt: dels med backen Niclas Lundgren, dels med forwarden Mikael Johansson. 

Niclas Lundgren värvades från allsvenska Västerås inför förra säsongen och är nu inne på sin andra Växjö Lakers-säsong. 

Den defensivt starke backen har nu kritat på ett nytt tvåårskontrakt som börjar gälla från och med nästa säsong. 24-åringen har alltså avtal till och med säsongen 2015/16. 

- Vi gjorde klart med Niclas under landslagsuppehållet. Vi känner att han har tagit de kliv som vi förväntade oss när vi plockade in honom från Västerås. Han är en karaktär som vi vill ha med oss framöver. Vi vet vad som gjort vårt lag framgångsrikt genom åren: det är att skapa en kärna av spelare som gör oss svårspelade och som ger oss chansen att vinna varje kväll, och Niclas är absolut en kille som bidrar till detta, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Vi vill visa att vi uppskattar Niclas insatser genom att redan nu förlänga kontraktet och skapa en trygghet både för honom och oss. 

Växjö Lakers har också skrivit ett tvååårskontrakt med juniorforwarden Mikael Johansson. Avtalet gäller denna och nästa säsong. 

18-åringen har spelat de tre senaste matcherna från start. 

- Han har visat upp den potential som krävs för att göra sig förtjänt av ett kontrakt. Han var med oss under nästan alla träningsmatcherna och har gjort tre väldigt bra matcher med oss. Han har levererat på en jämn nivå och vi ser att det inte handlar om prestationer byggda på entusiasm utan att han klarar av den här nivån. Han konkurrerar om en plats på samma villkor som alla andra i truppen, säger Evertsson. 

- Det är givetvis extra roligt att vi för första gången på ett bra tag får in en kille som gått genom alla led i vår organisation. 

Redaktör Jonas Gustavsson