Första trean kom mot Rögle
Publicerad: 2020-10-01
Tredje matchen när Rögle kom på besök till Vida Arena. En tät och tuff match där Växjö får ta sin första trepoängare för säsongen efter mål av Holmberg och Pettersson.

Lakers börjar väldigt piggt denna afton och sätter tonen omgående. Ganska tidigt har man ett par ganska giftiga chanser utan utdelning, Inledningsvis är det hemmalaget som har de längre anfallen. Det man eventuellt eftersöker är lite mer attack mot mål.

När vi närmar oss halva första perioden som får Lakers en dålig minut där man tar två utvisningar kort efter varandra. Detta ger gästerna en chans i 5 mot 3. Även om hemmalaget gör det svårt för Rögle så lyckas till slut Daniel Zaar hitta nätet bakom Källgren. Målet kom efter 10.59.

Lakers fortsätter bitvis att spela bra, men långa anfall och långa stunder med pucken i ägo. Men attacken på mål saknas, därför ser vi inte många riktigt vassa chanser. Med 3 minuter kvar åker Gelinas ut på en tvåa, och här får hemmalaget ett rejält läge att kvittera. Men man fortsätter att ha svårt att komma in på mål med puckarna

Man blir mållös i detta första PP, och perioden slutar 0-1 till gästande Rögle. Skottstatistiken landar i 8-8 efter de första 20 minutrarna.

Den andra perioden börjar lite trevande från hemmalaget. Man har svårt att hitta attackkänslan känns det som. Även om man får en utvisning med sig via Rögles Erlend Lesund efter 4.39 så har man inte riktigt de verktygen framme som man behöver. Rifalk i gästernas mål gör det dessutom väldigt bra så långt, vilket även Källgren gör på andra sidan.

Lakers har nämligen slarvat både under den första och andra perioden vilket har gett gästerna ett par frilägen där Källgren stått upp riktigt. Bl.a har Mattias Sjögren haft 3 frilägen där Källgren stått ivägen varenda gång. Men när halva perioden gått så börjar hemmalaget tugga på mer konsekvent och börjar ställa lite jobbigare frågor till gästerna.

I den 14:e minuten jobbar Emil Pettersson fram pucken i mittzon och lägger en puck på yta in i offensiv zon. Där kommer Pontus Holmberg störtande och klipper till direkt rakt upp i Rifalks vänstra kryss och vi har äntligen 1-1 efter 14.05.

Lakers fortsätter att spela bra i slutet även om Rögle också har sina lägen. Två bra målvakter så långt som ser till att det bara står 1-1 på tavlan efter två spelade perioder. Kotten i den andra slutar 5-6.

Den tredje perioden blev ett riktigt nervpiller. 1-1 och helt jämt. Hemmalaget fortsätter att skapa långa anfall med gästerna som alltid är farliga när dom kommer in i offensiv zon. Båda lagen har sina chanser men det är Lakers som efter 7.59 sätter sig i förarsätet när Joel Persson hittar Emil Pettersson som hittar armhålan på Rifalk och in i nätet.

Ett otroligt viktigt mål i det läget av matchen. Men efter målet hamnar man lite i pressat läge, och man blir lite passivare. Det märks att man i första hand vill skydda Källgren där bak.

I slutet blir det riktigt svettigt. Först får man en utvisning nmed sig när Everberg tar en dum crosschecking på Häman Aktell för andra gången på kort tid och den här gången får han sitta i skamvrån en stund. Men Lakers spelar slarvigt och fortsatt passivt i sitt PP, vilket Rögle tar tillvara på genom Bristedt som skapar ett jätteläge själv som tvingar Eronen till en utvisning.

Lakers har jätteläge att sätta pucken i öppen bur bl.a när Holmström drar ifrån Röglespelarna i mittzon och serverar Drury för öppet mål, men pucken studsar över klubban precis när han ska ta emot den. Trots en massiv press från Rögle i slutet håller vi ut och tar säsongens första trea.

Skotten slutar totalt 20-22 men matchen till Lakers med 2-1. Målskyttar blir Pontus Holmberg och Emil Pettersson. Emil får 1+1 eftersom han även spelar fram till Holmbergs mål. Bra kväll, 3 sköna poäng. Ny match på lördag då vi gästar Coop Norrbotten Arena för en riktig utmaning när Luleå tar emot. Nästa hemmamatch ser vi nästa lördag när Skellefteå kommer på besök.