Tre nya poäng när Rögle besegrades
Publicerad: 2022-02-15
En riktig utmaning väntade i Catena Arena för skadeskjutna Lakers. Men en heroisk insats och med en omutbar Adam Åhman och en stekhet Hardy Häman Aktell kunde samtliga poäng inkasseras.

Nu duggar matcherna tätt här, och på tisdagskvällen var det Rögle som tog emot Lakers i Catena Arena i Ängelholm. Den första perioden präglas av ganska högt tempo där båda lagen skapar en hel del framåt. Bästa läget hade nog Ben Thomas i slutet av perioden när han frispelades i offensiv zon. Tyvärr han en klubba fram och styrde hans skott utanför.

Rögle kastar mycket puckar på mål ifrån alla olika vinklar, och givetvis blir det farligt till och från också. Period 1 blir dock mållös, men i slutet är det hemmalaget som får momentum när Lakers först drabbas av en mycket tveksam utvisning på Olle Lycksell i den 17:e minuten och sen Glenn Gustafsson som åker för en solklar tripping med 20 sekunder kvar. Gästerna spelar bra i sitt boxplay så långt. Utvisningarna ger hemmalaget en fördel i skottstatistiken som dom vinner med 12-8.

I den andra perioden ser vi ett ordentligt lyft av gästerna, som tar över taktpinnen totalt. En bit in i perioden leder man skotten med 1-11 och är det lag som driver matchen. Protokollet är tomt ända fram till början av den 9:e minuten då Häman Aktell fintar skott och istället lägger en diagonalare över centrallinjen till Olle Lycksell som får öppet mål, då Rifalk inte har en chans att hinna över. 0-1 till gästerna efter 8.12.

I slutet åker Anton Bengtsson på en utvisning och Lakers får första chansen i PP. Men här går det alldeles för sakta och det känns lite för lojt t.o.m. Även om Gynge får ett friläge när Rögles backar räknar fel, så är det ändå Rögle som skapar tryck och sätter press. Adam Edström nyper pucken på egen blå av Häman Aktell som tvingas dra ner Edström som får straffslag. Men Adam Åhman går inte på Leon Bristedts fint utan vi går till paus med 0-1. Lakers vinner dessutom skotten klart med 4-14.

Den tredje perioden blir väldigt spännande och jobbig för dom med svagt hjärta. Men Lakers fortsätter att spela smart och det väldigt tight i framför allt mittzon. Detta ger också lägen. Kvällens spelare blir ju Hardy Häman Aktell som snyggt spelade fram till Lycksells 0-1, hittar även ett väggspel med Gynge och sedan vispar han upp pucken i Rifalks högra kryss och förvandlar ställningen till 0-2 efter 4.22.

Rögle får sina chanser att komma ikapp. Erik Josefsson får vila 2 minuter efter 10.47 för en hakning. Och hemmalaget börjar skapa mer i sitt PP nu, samtidigt som Åhman har stängt igen och kastat bort nyckeln. Man reder ut det här boxplayet och med bara 1.48 kvar på klockan åker Häman Aktell ut för en delaying the game, och Rögle drar sin målvakt. Men som sagt, Åhman hade stängt butiken med hjälp av spelarna framför honom och alla tre poängen följer med Växjöbussen hem till Småland.

Skotten slutar 29-25 till Rögle som vinner skotten i den tredje perioden med 13-3. Nu går roadtrippen vidare till huvudstaden för match mot Djurgården på Hovet, på torsdag. Nedsläpp kl 19.00. Och på lördag kommer Brynäs till Vida Arena. Dags att sätta lapp på luckan, så glöm inte säkra din plats. Nedsläpp kl 18.00.