Seger mot Rögle i fysisk match
Publicerad: 2019-08-29
Under torsdagen åkte Växjö Lakers ner till Ängelholm för match mot Rögle BK. En fysisk match där Lakers lämnar isen som vinnare.

Matchen börjar med ett Rögle fullt av energi och som trycker på med all kraft inledningsvis. Gästerna har svårt att värja sig när hemmalaget hugger på allt. Man ger inte Växjö någon tid alls med pucken utan är där och stör direkt i varje läge. Dock ser man att Växjö spelarna behåller lugnet och blir inte nämnvärt stressade av Rögles iver att återvinna puck. Istället blir det som så många gånger innan att det är laget som utsätts för värsta stressen som inleder målskyttet. Och det är precis det vi ser med bara 4.29 spelat på klockan, när Emil Pettersson fiskar upp en förlupen puck framför Will i RBK:s mål och har inga större svårigheter att hitta nätet för 1-0 till gästande Växjö Lakers. Med 8.23 spelat så får vi matchens första utvisning när Martin Lundberg lite oturligt åker för en hög klubba. Men Växjö känns tryggare just nu i sitt boxplayspel och Rögle lyckas inte få in nån kvittering. Och inte heller knappa 5 minuter senare när Viktor Fasth får 2 minuter för en puck out kan hemmalaget utnyttja sitt numerära överläge.

I slutet av perioden steppar Växjö upp och sätter lite mer tryck mot Rögle i deras zon. Men man åker lite mycket på utsidan vilket vi ser i skottstatistiken som slutar 8-2 till hemmalaget. Men Växjö vinner perioden med 1-0 efter mål av Emil Pettersson.

Den andra perioden blir en märklig period som innehåller 18 utvisningsminuter varav 12 av dom tillskrivs gästerna. Med det som facit så måste man ändå säga att det är imponerande att inte Rögle leder matchen utan att vi bara har 1-1. Målet kommer givetvis i spel 5 mot 4 efter 12.51 där Filip Cederqvist bara 5 sekunder tidigare fått sätta sig för att sitta av en tvåa för för många spelare på banan. Direkt på tek hittar man Kodie Curran på högerkanten som vispar till direkt och vi har oavgjort på tavlan.

Perioden i övrigt är som sagt en enda stor utvisning där den sista är en 2+2 på Matt Bodie. Vi får dock ett fulltaligt Växjö ca 30 sekunder från periodvilan, så vi får börja i spel 5 mot 5 när vi går in i den sista ronden.

Och när den ronden startar så är det faktiskt Växjö som tar tag i taktpinnen och spelar riktigt riktigt bra. Och det ger ganska tidigt utdelning när Fredrik Karlström blir friställd efter 2.50 och slänger upp pucken i nättaket bakom Roman Will i Röglekassen. Växjö i detta läget av matchen med en högre intensitet och ett högre passningstempo vilket skapar tunga stunder för hemmalaget i egen zon.

Bara någon minut efter ledningsmålet kommer Roman Horak fri, men lyckas inte överlista Will den här gången. Men precis som i början av matchen när det var Rögle som körde på och Växjö som överraskade med att göra första målet så ser vi det omvända när kanadensaren Eric Gelinas vinner en puck på halvdistans och får iväg försäsongens hårdaste handledsskott som inte Fasth hinner se och vi har hastigt och lustigt 2-2 efter 11.20.

Men Växjö påverkas inte nämnvärt av detta bakslag utan fortsätter att pumpa på vilket ger utdelning igen med 6.43 kvar när Emil Pettersson slänger en puck på mål som Gynge hittar returen på. 3-2 ledning för gästerna när vi går in i slutfasen av matchen. Med 4.27 kvar så åker Lersund ut för en hög klubba på Holmberg och Växjö får chansen att utöka i PP. Men det blir inte alls något bra PP spel från gästerna och istället får nu hemmalaget chansen att försöka forcera in en kvittering i slutminuterna. Med 1.25 kvar tar Rögle time out och därefter målvakten och skapar ett gigantiskt tryck mot Viktor Fasth. Men Växjö håller undan och ger Rögle sin första förlust på försäsongen.

Växjös målskyttar blev Emil Pettersson, Fredrik Karlström och Richard Gynge. Nästa match ser vi i Vida Arena, nästa torsdag då Malmö Redhawks kommer på besök i säsongens nästsista träningsmatch. Välkomna då!