Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan

Spelmässigt mycket bättre trots förlust mot Malmö

11 augusti 2022 21:15

Matcherna kommer tätt så här i inledningen och idag gick Lakers bussen till Halmstad för match mot Malmö. Skåningarna vinner, men trots det en riktigt bra match av ett skadeskjutet Lakers.


Match nummer två för säsongen och motståndet kom från Malmö Redhawks och skådeplatsen var Halmstad Arena. Det vi kan konstatyera ganska snabbt var att det var ett klart piggare Växjö Lakers vi såg komma ut till matchstart jämförelsevis med matchen mot Kristianstad i tisdags. Den var nog mer av ett sömnpiller, en match utan linjer och tävlingskänsla. Idag börjar det klart bättre. Och detta trots att ytterligare 4 spelare är borta från starttruppen i tisdags. Istället fick 6 stycken juniorer chansen när Joel Persson, Martin Lundberg, Joel Kellman och Hugo Gustafsson utgår tillsammans med övriga som saknades även i tisdags.

Men ett bra Lakers som är på tåna och åker skridskor och ger inte Malmö så mycket tid med pucken. Men det blir ändå Malmö som får gå till periodvila med en 1-0 ledning. En oturlig situation på offensiv blå där back tappar puck och Bouma kan soloköra och lägga in en backhand bakom Adam Åhman.

Det blev en bra start på matchen rent spelmässigt, men detta mattades av ganska rejält bara några miinuter in i den andra perioden. Malmö tog över mer och mer, och etablerade betydligt länge sekvenser i offensiv zon jämfört med Lakers. 8.35 in i perioden får till slut Malmö också utdelning när Joakim Ryen knäpper iväg ett skott från blå. Om det är Ryan eller Bouma som får målet låter vi vara osagt, men klart är att pucken tar i trafiken framför Åhman. 2-0 till Malmö känns rättvist efter hur det sett ut, och summerar vi den andra perioden så kunde mycket väl varit 3-0 på tavlan. En rejäl chans skrapade vi fram när Josen kom fri och förgäves försökte hitta femte hålet på Marmenlind.

I den sista perioden ser vi åter igen en rejäl uppryckning av Lakers som åter igen sätter lite hårdare press på Malmö och får på så sätt mer etablerat spel i offensiv zon. Och man blir också belönad och det väldigt snabbt. Bara 23 sekunder in hittar Brian Cooper fram till en instörtande Keegan Lowe som direktskjuter in reduceringen. Perioden är spelmässigt jämn. Malmö har sin chanser att utöka, men det har även Lakers att kvittera.

I slutet plockar Jönsson ut Adam Åhman som stod hela matchen idag för att går för en kvittering. Och man gör det bra, och skapar några riktigt bra lägen. Men tyvärr, kvitteringen uteblir och det blir förlust med 2-1 i Halmstad Arena. Nu tar vi en veckas träning och sen är det åter dags nästa torsdag då Lakersbussen styr mot Oskarshamn för tredje träningsmatchen. Nedsläpp i Be-Ge Hockey Center kl. 18.00.