Tionde raka segern i Vida Arena
Publicerad: 2020-12-10
På torsdagen kom Leksands IF på besök till Vida Arena och bjöd upp till en spännande dans där Lakers till slut drog längsta strået med seger 4-3.

Dalarnas stolthet Leksand kommer på besök och sätter ganska direkt tonen på den här matchen. Känns inte riktigt som hemmalaget fått på sig skridskorna när pucken släpps kl 19.00 i Vida Arena. Inledningsvis har egentligen inte Lakers någonting. Man vinner inga lösa puckar, inga närkamper och får ingen ordning i spelet med puck. Leksand vinner det mesta och redan efter 2.24 fiskar Forsberg upp en förlupen puck framför Källgren och klipper upp den distinkt i krysset.

Gästerna fortsätter att styra tillställningen fram till vi når halva perioden ungefär. Då börjar sakta men säkert hemmalaget hitta lite energi och man får fast mer puckar i offensiv zon. Och när klockan stannar på 14.13 så har man fått sin belöning. I ett praktanfall ala gamla CCCP ser vi hur Calof hittar Drury bakom förlängd mållinje samtidigt som Emil Pettersson störtar in på mål och får en direktpass av Drury. Ett riktigt klassmål och kvittering.

Hemmalaget fortsätter att styra spelet och i den 16:e minuten får gästerna matchens första utvisning när Åman får vila för en hög klubba på Eronen. Då får vi se ett kanonspel där Drury hittar Karlström som hittar Calof rakt över centrallinjen framför Juvonen och Calof kan bara trycka in ledningspucken. Hemmelaget vinner den första perioden och skotten med 16-10.

Men hemmalaget har det svårt när det gäller att konservera något bra. I den andra periodens inledning har man tappat all den energi och det fokus man hade sista 10 minuterna av första. Man stressar i egen zon, manb tappar bort varandra och spelar till Leksandspelare istället. Och Leksand behöver bara 43 sekunder på sig efter att Lakers spelat fel i egen zon, så har vi 2-2 på tavlan genom mål av Cehlarik.

Och Lakers fortsätter att spela lite med huvudet under armen samtidigt som gästerna känner att dom kan driva det här. Efter drygt 8 minuter åker Erixon ut för en interference och då passar gästerna på att fullborda vändningen genom att Carter Camper får sikta in sig på Zackrissons blad som bara styr in pucken bakom Källgren. Målet kommer efter 10.02.

Sista 10 minuterna lyfter hemmalaget upp spelet men man har nu lite svårare att skapa de där riktigt vassa lägena. Gästerna vinner skotten i den andra med 8-10.

Med underläge 2-3 så startar givetvis jakten i den tredje perioden och man startar klart mycket bättre denna sista rond för dagen. Och kvitteringen i matchen kommer ganska snabbt i perioden då Tim Erixon fiskar upp en retur i Leksands zon och lägger pucken i mål via en Leksandsback. Ett turmål, men dom räknas dom också. Målet kommer efter 3.11, och assist till Drury och Calof.

Sen vill givetvis inget av lagen gå bort sig så det blir ganska tillknäppt resten av perioden. Det är dock hemmalaget som håller i taktpinnen. I den 17:e minuten får Lakers en offensiv tekning. En tekning som vinns rakt bakåt av Robert Rosén, till Melart som lägger pucken till sin kollega Eronen som vispar iväg pucken direkt.

Framför mål skyms det på ett föredömligt sätt och pucken hittar in i Juvonens högra kryss, och hemmalaget har vänt till ledning efter 16.45. Leksand satsar allt på ett kort i slutet, man plockar Juvonen och sätter press mot Källgren. Man får ytterligare en bra chans när Josefsson blir utvisad med bara 20 sekunder kvar. Men Lakers håller ut, vinner 10:e raka hemmamatchen och 3 härliga poäng stannar kvar i Småland.

Nästa match spelar Lakers borta mot Färjestad nu på Lördag med nedsläpp i Löfbergs Arena kl. 15.15. Nästa hemmamatch ser vi inte förrän i julhelgen, den 28/12 då just Färjestad besöker Vida Arena.