Förlust mot Pelicans
Publicerad: 2019-08-23
Andra matchen på två dagar, vinst igår, förlust idag sedan Pelicans vände matchen i sista perioden och gick segrande med 4-3.

Pelicans rivstartar matchen och gör 1-0 redan efter 1:11 genom Jesse Ylönen. 2-0 kommer efter 10:05 genom Artturi Toivola. Erik Josefsson reducerar matchen till 2-1 i 11:50 mdz handledsskott rakt upp i högra krysset. 14:29 är det kvitterat till 2-2! Richard Gynge tar striden framför mål, och lyckas på 5:e försöket att forcera in pucken längst med isen under Tomi Karhunen. Tiden 17:45 åker Linus Högberg ut 2 minuter för en hakning framför Viktor Fasth och boxplay. Pelicans har ett avslut som går i stolpen, men närmare än så kommer dom inte innan Högberg är tillbaka på isen. Det är det som finns att rapportera efter 20 minuters ishockey.

Efter 3:40 i andra perioden tar Lakers ledningen med 2-3 sedan JFK vunnit tekningen i offensiv zon och Ludvig Nilsson klappat till pucken direkt. Och efter 3:50 får Pelicans en utvisning och powerplay för Lakers. Men Pelicans gör ett bra boxplay och håller undan i sitt numerära underläge. Bytet efter är det David Bernhardts tur att sitta på botbänken 2 minuter. Men vi reder ut det utan problem. Efter 13:14 får vi en dubbelutvisning på en Pelicanspelare och Brendan Shinnimin sedan dom haft olika meningar framför Viktor Fasth. Lakers skapar sen ett par halvchanser, men inget som direkt hotar. Utan vi går till periodvila med ledning 2-3 på tavlan inför den tredje perioden.

Vi får en ganska avvaktande inledning på tredje perioden. Efter 4:06 åker Brendan Shinnimin ut 2 minuter för en hög klubba, och det utbryter en hel del tjabb på isen samtidigt, men vi får ett boxplay, 2 minuter. Men vi gör ett bra boxplay och Pelicans skapar ingenting. Efter 7:52 är det dags för nästa boxplay, Daniel Rahimi åker ut 2 minuter. Detta powerplayet skulle Pelicans både sätta mer tryck mot Fasth, och kvittera tillslut till 3-3 vid tiden 9:44 genom Waltteri Merelä som håller sig framme framför kassen. 10:20 skulle Pelicans dessutom ta ledningen i matchen igen genom att göra 4-3 genom Artturi Toivola. Med drygt 2 minuter kvar av perioden plockar Sam ut Fasth och satsar på 6 utespelare. Pelicans får en utvisning med 39 sekunder kvar av matchen, men Växjö orkar inte riktigt skapa det där avgörande trycket, utan Pelicans vinner med 4-3.