Allsvensk back klar för klubben
Publicerad: 2018-05-09
Nyhet
Det har blivit dags att presentera det tredje nyförvärvet inför kommande säsong - Den allsvenska backen Kalle Johansson som skrivit på för tre år med Växjö Lakers.

Den 25-årige vänsterskytten är född i Östersund fostrad i Brunflo IK och inledde redan som 13-åring sin juniorhockey i Östersunds IK och spelade som 14-åring sina första matcher på seniornivå i Division 1, för att sedan tillbringa tre juniorår i Brynäs organisation.

Därefter väntade spel i allsvenska Tingsryds AIF följt av fem säsonger i Hockeyettan. Inför säsongen 2017/18 värvades den skicklige backen till allsvenska IK Oskarshamn där han under säsongen stod för 30 poäng (9+21) på 52 matcher fjolårets säsong. Nu står det klart att han tar nästa kliv i karriären och skriver SHL-kontrakt med Växjö Lakers.

- Det känns riktigt bra! Det ska bli sjukt kul att få tillhöra och spela för Växjö Lakers där jag hoppas fortsätta utvecklas. Jag ser det som en härlig utmaning att få spela SHL-hockey, säger en glad Kalle.

Backen blir Växjö Lakers tredje nyförvärv att presenteras i kommande säsongs lagbygge.

- Kalle är en spelande, intensiv back som kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Inte helt olik Niclas Burström i stilen, självklart har han en resa att göra innan vi kan jämföra de två på allvar men där någonstans ligger vår målsättning med Kalle. Det ska bli spännande att följa hur det går, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet med Karl är skrivet på 3 år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson