Tung förlust ikväll mot HV71
Publicerad: 2019-11-28
Smålandsderbyt på hemmaplan hade alla förutsättningar och förväntningar som ett derby ska ha, men festen kom av sig efter en stark förstaperiod från gästerna som la grunden ordentligt och sen försvarade den.

Pucken släpptes i den första perioden där vi efter bara 36 sekunder fick se kvällens första mål då HV71 kom i en tre-mot-två-situation där Nils Andersson var sist på pucken. Mardrömsstart för hemmalaget alltså. Trots det tidiga målet var det ganska avvaktande spel inledningsvis. Båda lagen hade svårigheter att hitta rätt med passningar och timing. HV fick chansen i matchens första powerplay, som kom efter prick 8 minuters spel, då Marcus Davidsson dömdes ut för en slashing. Gästerna utnyttjade övertaget och satte sin andra puck i mål, men domarna fick ta till videogranskning på grund av en misstänkt hög klubba. Efter en snabb koll så var det bortaklacken som jublade då Alexander Bergströms mål godkänts. 08:28 och kvällens bortalag hade kopplat greppet om denna första perioden. Fram till periodens powerbreak hade HV 1-7 i antal skott på mål. Med knappa tre minuter kvar utökade gästerna sin ledning till 3 puckar, då Simon Önnerud hittade maskorna bakom Källgren, och fyran kom också, då Anthony Camara pricksköt in pucken och Källgren lämnade isen till förmån för Andrén. 18:56 fick dessutom Fredrik Karlström lämna isen 2 minuter för en hakning. Statistiken för denna period skrevs till 0-4 i mål och 3-17 i antal skott på mål. Utvisningarna fördelades till 2x2 minuter för Växjö Lakers.

Period två startade med boxplay för VLH sedan första perioden, och man hade inga större svårigheter att hålla rent framför Andrén. Lite senare blev det Växjös tur att spela med en man mer på isen, då Didrik Strömberg fick vila två minuter för en tripping 02:56. Men Tim Erixon fick åka samma väg innan HV blev fulltaliga, då han dömdes ut 04:40 för roughing. I det följande 4-5 spelet lyckades Lakers hålla undan återigen, och båda lagen spelade med 5 utespelare var. VIDA Arena skulle så äntligen brisera, då Marcus Davidsson 08:03 hittade ett hål ovanför Gunnarssons vänstra axel och reducerade till 1-4. Efter reduceringspucken så parkerade Lakers i anfallszon, och skapade flera lägen men pucken hade svårt att hitta ända fram till mål. HV kändes trygga i sitt spel, man höll Växjö på rätt sida och höll undan i egen zon. Lakers hade förtvivlat svårt att få till de där skotten på mål vilket syns väl i statistiken som vi summerade till 1-0 mål, skotten på mål 4-7 och 1x2 minuters utvisning för vardera lagen.

Tredje perioden sattes igång och nu var den sjätte utespelaren publiken ordentligt på gång, med hopp om att skicka ner lite extra energi till Lakerspelarna. Och det fungerade! I alla fall en gång då vår poängkung på backplats Ilari Melart dunkade in 2-4 reduceringen fint framspelad av Miika Koivisto. Tid för målet 03:23. Stärkta av momentum steppade verkligen Växjö upp efter målet. Det var bud på fler då man testade både Gunnarsson och hans försvar. Man snurrade och vände på allt, för att hitta nycklarna till nästa mål. 08:52 åkte förre Lakersprofilen Eric Martinsson ut för en fasthållning, men följande powerplay lämnade ganska mycket att önska. HV blev fulltaliga igen och matchens sista powerbreak följde på det. Från att vara helt utspelade i första perioden så arbetade Lakers sig in i matchen sakta men säkert. Men i slutet av perioden visades Erik Josefsson ut för en hakning 16:58 och trots att Sam plockade av Andrén för att spela 5-5 under utvisningen och sedan 6-5 så lyckades man inte rå på HV71 ikväll. Matchens fakta blev som följer: 2-4 i mål, 16-29 i skott på mål och 4x2 minuters utvisning för Lakers, 2x2 minuter för gästade HV71.

Nästa hemmamatch är den 5 december kl 19:00 då Örebro kommer på besök, så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu