Årets koncernresultat
Publicerad: 2020-06-08
Nyhet
För nionde året i rad kan Växjö Lakers uppvisa ett positivt resultat före skatt i koncernen. Läs vice vd och ekonomichef, Nina Bremers kommentarer.

För nionde året i rad kan Växjö Lakers uppvisa positivt resultat, om än marginellt. Vad kan du säga om det?
- Årets säsong fick ett minst sagt annorlunda slut med anledning av Corona-pandemin. Sista matchen spelades inför tomma läktare och slutspelet ställdes in. Med tanke på det är vi såklart nöjda med att kunna uppvisa ett positivt resultat, säger Växjö Lakers vice vd och ekonomichef, Nina Bremer.

Om man läser på sista raden kan man få uppfattningen om ett minusresultat?
- Vanligtvis redovisar man resultatet före skatt för att det ska vara jämförbart. I Växjö Lakers Idrotts AB ligger vi med hög del ej avdragsgilla kostnader som gör att skatten inte speglar resultatet.

Hur har årets sportsliga resultat påverkat ekonomin?
- Sedvanligt har vi inte budgeterat för något annat än grundserie. Dock tappade vi som tidigare nämnt den sista grundseriematchen och en inplanerad åttondelsfinal, vilket såklart påverkar resultatet negativt.

Är det något särskilt som du skulle vilja lyfta fram?
- Det känns tryggt att vi har en stabil ekonomisk situation i den värld vi lever i just nu. Summa eget kapital i koncernen är stabilt, vilket gör att vi fortsatt med god marginal klarar kravet från licensnämnden.

Handlingar till årsmötet 22 juni
» Dagordning
» Valberedningens förslag
» Års- och Koncernredovisning
» Verksamhetsberättelse

Medlemmar är välkomna att anmäla sig till årsmötet som hålls den 22 juni kl.18.00.
» Anmälan

PR & Kommunikation Carolina Toresson