Summering juniorlagen
Publicerad: 2020-03-18
Junior
Juniorsäsongen 2019/2020 fick precis som all annan ishockey ett abrupt slut på grund av rådande situation i samhället i och med Covid-19. Men dessförinnan bjöd våra juniorer på många nämnvärda insatser.

Redan under försäsongen lyckades J20-laget ta hem segern U20 Challenge efter att ha gått obesegrade genom hela turneringen.

När väl höstsäsongen drog igång visade både J18 och J20 prov på fint spel och lyckades knipa en 4e och 3e plats i sina serier som kvalificerade båda lagen till landets högsta serie i respektive årskullar. En bedrift som man säsongen innan också lyckades med, då för första gången i klubbens historia.

I och med deltagandet i respektive högsta serie hade båda lagen kvalificerar sig till slutspelet och det handlade nu om att spela om placeringar. J18 hann avsluta sin serie där de slutade 8a och skulle därmed möta Rögles dito i 16-delsfinal. J20 hann spela 17 av 18 matcher och låg då för tillfället 6a i en oerhört jämn tabell där möjlighet att klättra placeringar fortfarande fanns.

Det var i det läget beskedet om en avbruten säsong. Men båda lagen har gjort starka säsonger och vi kan titta tillbaka på en utvecklingskurva både som lag men även individuellt som pekar åt rätt håll. Ett tecken på det är bland annat att åtta juniorspelare fick chansen under säsongen att vara med A-laget på match och ännu fler fick vara med och träna.

Vi har i dagsläget pausad verksamhet för juniorerna och avvaktar rådande situation innan vi kommer att återsamlas för att påbörja arbetet inför nästa säsong.

Växjö Lakers J18 och J20 tackar för allt stöd under säsongen 2019/20!

Juniorspelare i A-lagsspel
Filip Cederqvist
Jesper Eliasson
Adam Bäckstrand
Linus Skager
Lucas Edmonds
William Magnusson
Nils Thomasson
Simon Svensson

Kristoffer Lindgren