Lakers Lakejer intar VIDA Arena
Publicerad: 2020-09-15
Nyhet
I samband med gårdagens årsmöte för Lakers Lakejer beslutades i samråd med Växjö Lakers att supporterklubben får förfoga över de 50 tillåtna åskådarplatserna under fredagens träningsmatch. Detta för att skapa efterlängtad stämning i arenan.

Äntligen väntar snart ännu en spännande säsong i SHL! Som ni säkert förstår liknar inte den här säsongsstarten någon annan pga. rådande Corona-situation. Växjö Lakers arbetar just nu hårt med att hitta vägar för att optimera arenan och i skrivande stund pågår fortfarande diskussion med den lokala polisen och vi inväntar ytterligare regeringsbeslut.

I dagsläget är det tillåtet att ha 50 åskådare i samband med idrottsevenemang, en möjlighet som Växjö Lakers valt att utnyttja i samband med fredagens träningsmatch mot Malmö Redhawks.

- Vi i Växjö Lakers liksom alla andra klubbar saknar stödet och engagemanget på läktaren. Igår hade vi ett inbokat möte med Lakers Lakejers styrelse i samband med årsmötet där vi ville erbjuda vår officiella supporterklubb möjligheten att stötta representationslaget i den mån som går just nu med rådande regelverk kring publika arrangemang, säger vd Jon Bergsjö.

Lakers Lakejer förfogar över de 50 tillåtna platserna till fredagens träningsmatch. I samband med årsmötet valde man att gå ut med ett "först till kvarn" upplägg bland medlemmar i Lakers Lakejer med säsongsabonnemang.

- Vi är såklart väldigt positiva till den här möjligheten! Det är svårt att veta hur röststarka och uthålliga 50 personer kan vara i en arena, särskilt nu när våra röster är helt oövade. Men vi kommer självklart att göra vårt bästa för att stödja laget matchen igenom, säger Annika Sand från Lakers Lakejers styrelse, ansvarig för administrationen.

Nedsläpp för sista genrepet innan SHL-premiären är på fredag klockan 18:00 när Växjö Lakers tar emot Malmö Redhawks för träningsmatch. VIDA Arena slår upp portarna för de 50 besökarna klockan 17:00.

Om inga ytterligare beslut kommer gällande restriktioner är tanken även att Lakers Lakejer förfogar över 50 åskådarplatser i samband med SHL-premiären mot Färjestad BK den 24 september.

PR & Kommunikation Carolina Toresson