Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Hlavac och Åslin ansluter

24 januari 2013 11:40

Växjö Lakers har gjort klart med Jan Hlavac från Kladno samt David Åslin från Troja-Ljungby.


Jan Hlavac kommer närmast från tjeckiska Kladno. Sedan tidigare har den tjeckiske forwarden bland annat spelat 436 NHL-matcher för sex olika NHL-lag. Det har också blivit sex VM-turneringar och dubbla VM-guld.

Mellan 2008 och 2012 spelade han elitserieishockey med Linköping och svarade då för 159 poäng på 172 matcher.

– Han är en klasspelare. Vi gör väldigt mycket bra på isen men vi behöver produktivitet och vi är i en utsatt situation. Då är det alltid bra att ha spelare som varit med förut. Jan har rutinen och produktiviteten, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Han är bra kille som känner till serien väl eftersom han spelat här i flera år. Och eftersom han spelat här så känner vi också till honom väl. Vi vet precis vad det är för spelare och människa som kommer hit. Det är vi väldigt nöjda med.

Just rutin och produktivitet är ledord i värvningen.

– Han har mer elitserieerfarenhet än de flesta i vårt lag, säger Evertsson.

– Vi känner att det här en trygg värvning och vi tror att det finns förutsättningar för att Jan ska ha en bra säsongsavslutning hos oss. Han har minimal inkörningsperiod eftersom han precis varit i Sverige.

Jan Hlavac kommer till Växjö under torsdagskvällen och om alla papper hinner bli klara så är han aktuell för spel i hemmamatchen mot Modo under fredagen.

Kontraktet med Jan Hlavac är skrivet för resten av säsongen.

Växjö Lakers har också gjort klart med David Åslin. 23-åringen är fostrad i Leksand men har spelat i Troja-Ljungby de två senaste säsongerna. Den här säsongen har han svarat för 25 poäng på 33 matcher i HockeyAllsvenskan.

– Vi har kommit överens med Troja-Ljungby där vi tar över honom från och med imorgon fredag. Han kommer att spela med Troja-Ljungby mot Djurgården ikväll, sedan ansluter han till oss, säger Henrik Evertsson.

– David är ung och spännande spelare som vi tror mycket på framöver i Elitserien. Han kom upp tidigt i Leksand men har gått än längre väg än man trodde från början, men han har visat vad han kan i Troja. Det är en ganska komplett spelare med bra skridskoåkning och fysiskt spel. Det är en spännande spelare.

Kontraktet med David Åslin är skrivet för resten av säsongen plus ytterligare två år. Åslin är spelklar till fredagens hemmamatch mot Modo.