Sexton klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2022-07-27
Nyhet
Endast några dagar återstår till laget återsamlas i VIDA Arena. Som sista man in i lagbygget välkomnar vi amerikanske forwarden Dan Sexton.

Den amerikanska produktiva rightaren från Minnesota är född i Apple Valley och fostrad i Apple Valley High.

Dan hade en jämn och fin utveckling under sina juniorår och NHL-debuterade 22 år gammal, 2009 i Anaheim Ducks. Med fyra säsongers spel i NHL (32 poäng på 88 matcher) och AHL (100 poäng på 144 matcher) värvades forwarden till finska TPS.

Efter att ha stått för en stark säsong med 37 poäng på 39 matcher avslutades säsongen i ryska KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk där han skulle komma att bli kvar. Efter nio säsonger i Ryssland kommer nu Sexton till Sverige för att testa sina vingar i SHL och Växjö Lakers.

"Jag ser fram emot att träffa mina lagkamrater"

- Jag är väldigt glad över möjligheten att få komma till Växjö som verkar vara en bra stad så väl som organisation. Jag ser mest fram emot att få träffa mina nya lagkamrater och gå på is igen, säger Dan.

Sedan 2014 har Sexton spelat i KHL där han stått för 306 poäng (107+199) under sina 398 grundserie-matcher.

Så här säger sportchef Henrik Evertsson om det meriterade nyförvärvet;

- I och med Dan är detta truppen vi startar upp med den 1 augusti. Vi får i Dan en klassiskt produktiv fw. Dan har levererat jämnt och bra under lång tid i väldigt bra ligor. Avtalet är skrivet på 1+1 år.

Lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson