Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Rakhshani: "Vill vara med på den här resan"

16 juni 2013 10:12

Växjö Lakers första nyförvärv som blev klart till kommande säsong är Rhett Rakhshani - och han ser verkligen fram emot att få fortsätta karriären i Sverige.


Rhett Rakhshani bedriver sin försäsongsträning hemma i Kalifornien, USA, och kommer till Sverige och Växjö i slutet av juli för att ansluta till övriga truppen som då återsamlas.

Och det är en gladlynt och positiv 25-åring som ser fram emot att komma tillbaka till Europa. Ifjol gjorde amerikanen sin första sejour utanför Nordamerikas gränser när han lastade in 14 mål och 39 poäng på 52 matcher med HV71.

Tiden på svensk mark gav mersmak.

– Jag gillar Sverige och det är därför jag kommer tillbaka. Människorna är trevliga och det är ett vackert land, på flera sätt annorlunda jämfört med USA, berättar Rhett.

– Att det blir Växjö känns verkligen roligt. Det är en organisation som blir bättre och bättre och man håller på att bygga upp något nytt och spännande. Jag fick chansen att prata med ledningen för några månader sedan och jag har hört med killar som spelat där, och alla har en positiv känsla över det som händer med laget och organisationen. Det är ett ungt och hungrigt lag som vill bli bättre och det passar mig perfekt. Jag vill vara med på den resan.

Vad säger du om VIDA Arena?
- Jag tycker att det är en otrolig arena, en av de bästa arenorna i hela ligan. Det ska bli skoj att få spela där igen.

Under sitt år i Jönköping började Rhett anamma den svenska kulturen.

– Det första man fick lära sig var att fika. Det gör man otroligt mycket i Sverige, säger Rhett och skrattar.

Gör ni inte det i USA?
- Inte alls på samma sätt. Vi tar ofta med oss kaffet i språnget, vi sitter inte i flera timmar och fikar.

Vad har du mer testat i Sverige?
- Jag gillar maten, som svenska köttbullar. Och raggmunkar. Sedan har jag testat glögg också. Jag har försökt lära mig lite svenska, men jag måste öva mer där och jag har en ambition om att bli flitigare nästa säsong. Det är riktigt skoj att vara i ett nytt land och uppleva nya saker.

På tal om raggmunkar, restaurangen i VIDA Arena serverar det varje onsdag...
- Är det sant? Det låter helt otroligt. Det var verkligen bra nyheter (haha).

Rhett Rakhshani är alltså från Kalifornien, en delstad som traditionellt inte är känd för ishockey, även om två NHL-lag - Anaheim Ducks och Los Angeles Kings - huserar där.

De senaste åren har hockeyn dock vuxit och Växjö Lakers kommer nästa säsong att ha dubbla spelare från Kaliforninen: Rhett Rakhshani och Ryan Lasch.

– Det är faktiskt galet. Det finns nog bara två spelare från Kaliforninen i hela Sverige och vi kommer att spela i samma lag, det ska ju egentligen inte vara möjligt, säger Rhett.

– Jag känner honom (Ryan) sedan tidigare. När vi var väldigt små så spelade vi en del mot varandra.

Vad säger du om hockeyn i Kalifornien?
- Den blir bättre och bättre. "Roller hockey" har spelat en stor roll, liksom NHL-lagen. Scouter och professionella lag har börjat förstå att det finns bra spelare i regionen vilket lett till att fler fått chansen på college och i andra ligor, så det är absolut på uppgång.

Rhett Rakhshani var framgångsrik under sitt första år i Sverige och nu hoppas han kunna ta ytterligare ett kliv framåt i Växjö Lakers mundering.

– Personligen så vill jag bygga vidare på säsongen som jag hade ifjol, jag vill ta ett steg fram och bli ännu mer effektiv. Nu vet jag mer om ligan och landet, vad som väntar hockeymässigt och hur allt runtomkring fungerar, så jag känner mig mer redo, säger han.

– Det viktigaste är att se till att Växjö Lakers blir ett slutspelslag. Jag vill vara en viktig del i det arbetet och bidra med mina styrkor, som att göra mycket poäng.

Det sägs att du är en spelare som kliver fram i viktiga lägen, håller du med om det?
- Ja, absolut. Jag vill och tycker om att ha ett stort offensivt ansvar och har förmågan att kunna göra viktiga mål, och det hoppas jag fortsätta göra.