J18: Storseger i derbyt mot Tingsryd
Publicerad: 2020-10-12
J18
Växjö Lakers J18-lag gästade Tingsryd under söndag kvällen och Växjö som på förhand bara vunnit en match av sina inledande fyra matcher behövde verkligen göra en bra match och få med sig tre poäng och som man gjorde det. Efter en rejäl överkörning i den första perioden kunde Växjö tillslut vinna matchen med hela 1-8 och samtidigt gå om Tingsryd i tabellen.

Växjö var i stort behov av en seger och kom till Tingryd riktigt taggat. I vanliga fall brukar matcherna mot Tingsryd bli riktigt tighta och tuffa matcher men under söndagen var Växjö några nummer för stora. Växjö gjorde tidigt 0-1 genom Hugo Brandi och kort därefter kom också 0-2 signerat Casper Nässén. Växjö fortsatte efter detta att teycka på ordentligt och det gav ytterligare utdelning först till 0-3 genom kanadensaren David Coyle, hans första i Lakers-tröjan. Innan perioden var över hade även Alexander Labraaten gjort 0-4 och sett till att Tingsryd bytte målvakt.

Efter första periodens målkavalkad från Växjös sida slog matchen av på takten lite, dock inte känslomässigt. Den andra perioden bjöd på tufft spel, men matchen fortsatte att spelas rakt i händerna på Växjö. 0-5 kom genom Linus Lindahl och matchen köndes avgjord. Tingsryd kom upp med någon chans då och då och fick tillslut med sig en reducering men Växjö tog snabbt tillbaka sin femmålsledning då Kalle Broed tryckte in 1-6 innan perioden var slut.

I den tredje perioden spelade Växjö av matchen och gav inte Tingsryd många chanser till att åstadkomma något framåt. Växjö kunde istället fortsätta att skölja över Tingsryd och utöka sin ledning ytterligare. 1-7 kom först genom backen Ludvig Mellgren efter en fin prestation och sen kunde Linus Lindahl genom sitt andra mål för matchen fastställa slutresultatet 1-8. Resultatet var välbehövligt flr Växjös del för att ta igen mark på top-5 lagen och fortsatt vara med i racet om en plats till J18-allsvenskan efter jul. Växjö återfinns nu på en sjätte plats i tabellen och i nästa match väntar Vita Hästen från Norrköping hemma i Växjö, den matchen spelas på torsdag klockan 19:00.