Ryan Lasch till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-01-26

Växjö Lakers förstärker laget med ytterligare en forward: Ryan Lasch.

Ryan Lasch spelade säsongen 2010/11 i Södertälje och svarade då för 30 poäng på 55 matcher. 

Ifjol spelade 26-åringen i finska Pelicans och noterade då 62 poäng på 59 matcher i grundserien samt 16 poäng på 17 matcher i slutspelet, och blev därmed poängkung i såväl grundserien som slutspelet. 

I somras skrev Lasch på ett NHL-kontrakt med Anaheim Ducks men fick inte plats i laget när NHL-säsongen startade upp nyligen, och därför väljer amerikanen att återvända till Europa. 

- Han hade givetvis NHL för ögonen men med facit i hand blev det ett tufft år med tanke på lockouten. När NHL startade om fick han inte chansen och kom tillsammans med Anaheim fram till att NHL inte var aktuellt för honom just nu, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers. 

Ryan Lasch blir det tredje nyförvärvet i Växjö Lakers på kort tid, då Jan Hlavac och David Åslin anslöt tidigare i veckan

- Ryan slog igenom lite i Södertälje men ordentligt i Pelicans och var helt enkelt finska ligans bästa spelare ifjol. Han är i en bra ålder; han har erfarenhet men är ändå ung, säger Evertsson. 

- Ryan är en spelare som både kan spela fram till mål och göra mål själv. Han spelar med mycket energi, är en bra skridskoåkare, tar mycket skott och är en frejdig spelare. Han har bra blick för spelet. 

Forwarden ska spetsa Växjö Lakers offensiv ytterligare.

- Man ska inte underskatta vilka problem vi har haft att producera. Nu vann vi mot Modo men det innebär inte att allt bara flyter på. Vi har också insett att vi har en brist på högerfattade spelare, och där fyller Ryan en stor funktion. 

Kontraktet med Ryan Lasch är skrivet för resten av säsongen plus nästa säsong. 

Eftersom Ryan Lasch är amerikan har Växjö Lakers därmed tre spelare utan EU-pass. Förutom Lasch handlar det om Noah Welch och Brad Moran. 

- Vi har en spelare utan EU-pass för mycket. Vi kan bara spela med två åt gången, vilket innebär att någon måste stå över. Vad det i slutänden innebär i laget vet vi inte idag, säger Henrik Evertsson.

Om alla migrationspapper blir klara i tid är Ryan Lasch aktuell för spel i tisdagens bortamatch mot Timrå.

Redaktör Jonas Gustavsson