Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Murphy: "Fått en bra bild"

23 juni 2013 11:11

Cory Murphy kör just nu sin försäsongsträning i Toronto, Kanada, men längtar redan till Sverige och Växjö.


– Jag har varit i Sverige ett par gånger och jag är imponerad av det jag sett, även om jag inte sett så mycket. Det känns som ett bra land både för mig och familjen, säger Cory.

Liksom många andra nordamerikanska spelare som berättar Cory Murphy att han alltid haft en dröm om att spela i Sverige.

– Jag vet inte riktigt varför många nordamerikaner pratar om det, men jag tror att det främst beror på hockeyn, svensk ishockey är en av de bästa i Europa, även om alla också säger att det är ett fantastiskt land att bo i, säger han.

Varför blev det Växjö Lakers?
- Jag fick ett kontraktsförslag och funderade ett tag. Jag pratade med flera personer och vänner som vet lite mer om Sverige och Växjö och jag har fått en bild av en imponerande organisation på frammarsch. Det är ett lag som visat att de verkligen vill vinna något. Jag har också pratat mycket med Henrik Evertsson och fått en bra bild över var man vill någonstans, och jag gillar tänket.

35-åringen har redan gjort nio säsonger i Europa och har hunnit med stopp i Finland, Schweiz och Vitryssland.

– Jag har varit på många bra platser. Jag har skaffat vänner överallt. Senaste året i Minsk var verkligen bra, speciellt hockeymässigt. Vi hade en bra arena och 15 000 åskådare på varje match. Det var verkligen speciellt.

Och du snackar finska, tyska och ryska flytande nu?
- Inte precis (haha). Jag kan väl tio ord på varje språk. Men mina barn är duktiga, de lär sig mycket i skolan och har till och med fått översätta för mig ibland.

Den gångna säsongen var Cory Murphy femma i backarnas poängliga i KHL.

– Jag lyckades ganska bra och power play-spelet fungerade för både mig och laget. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig i Ryssland, det var första året i KHL och det enda jag visste var att det var den bästa ishockeyn i Europa. Men det gick bra och vi hade som jag sade innan en fantastisk hemmaarena. Resandet var dock ganska tufft, man kunde vara borta mellan sju och tio dagar åt gången.

I Växjö Lakers får Cory spela med någon han känner väl: Noah Welch.

– Jag känner honom mycket väl. Jag spelade med honom i Florida bland annat och snackade mycket med honom innan jag bestämde mig för att välja Växjö Lakers. Jag har frågat honom mycket om Växjö och han hade bara gott att säga. Jag ser fram emot att få spela med honom igen, säger Cory.

Noah har alltid en räv bakom örat...?
- Jo, så är det (haha). Han är alltid glad när man träffar honom och han skrattar ofta. Sedan pratar han roligt med sin Boston-accent också.

Han sysslar med en del practical jokes, gör du också det?
- Jag är nog lite tystare än honom, men jag tycker att practical jokes är roligt. Jag vet att Noah hittar på massa saker så jag kommer inte vara sen att haka på.

Just nu kör Cory Murphy alltså försäsongsträning i Toronto.

– Jag kör med en personlig tränare som jobbar som styrkecoach i Vancouver Canucks, men som bor i Toronto annars. Han tränar med mig varje morgon och på eftermiddagen blir det skridskoåkning. Det är kul och bra att ha någon som hjälper mig med träningen. Det gäller att vara så bra förberedd som möjligt när jag kommer till Sverige.