Center klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2019-04-08
Nyhet
Det har blivit dags att presentera kommande säsongs första nyförvärv - Den unga, lovande Dallas Stars-draftade centern Fredrik Karlström.

Den 21-årige vänsterskjutande centern är född och uppvuxen i Stockholm med Trångsunds IF som moderklubb. Han gick AIK:s hockeygymnasium där han var en framträdande junior.

Säsongen 2014/15 vann han som junior +/- ligan med +34 och poängligan med 44 poäng (18+26) i J18 Elit-serien.

Fredrik kommer senast från SHL-spel i Linköping där han tillbringat de senaste två säsongerna och stått för 15 poäng (6+9) på sina 80 spelade matcher. Han har även 53 Allsvenska matcher i bagaget med AIK.

Fjolårets säsong, 2017/18 representerade han Sverige i JVM och vann silver. Han var även den spelare som stod för flest mål i numerärt underläge (shorthanded goals) med sina två mål.

"Det ska bli otroligt roligt"

- Det ska bli otroligt roligt att spela för Växjö. Det är en toppklubb där jag vill ta nästa steg i min utveckling, säger en förväntansfull Fredrik.

Så här säger Sportchef och VD, Henrik Evertsson om det första nyförvärvet;
- Vi tittade mycket på Fredrik innan han gick till LHC men valde Elias Pettersson som ung lovande prospect, även om vi inte direkt ångrade vårt val har vi fortsatt att följa Fredrik.

Jag tycker personligen att det finns betydligt mer att ta ur Fredrik och det hoppas vi kunna göra tillsammans över de två kommande åren.

Fredrik är en stor skridskostark tvåvägscenter som tar många bra beslut. Det skall bli mycket inspirerande att börja arbeta tillsammans.

Kontraktet är skrivet på två år.

Följ Växjö Lakers lagbygge på vaxjolakers.se/lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson