Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

Inför Växjö – Luleå

25 oktober 2018 12:00

Lakers tog tre poäng senast borta mot Mora efter en klar 4-1-vinst. I afton vänder laget hem för match i VIDA Arena mot formstarka Luleå.


Växjö vann sin senaste match då man gästade Mora på bortais. Segersiffrorna skrevs till klara 4-1 efter att Lakers gjort två mål i såväl första som tredje perioden. Roman Horak och Linus Fröberg nätade under period ett och Janne Pesonen blev tvåmålsskytt inom loppet av tre minuter i mitten av slutakten.

I afton är det dags för ny match, denna gång hemma i VIDA Arena, när formstarka Luleå kommer på besök. Luleå har radat upp tre raka trepoängare och har hoppat upp på en femteplats i tabellen med 18 inspelade poäng på elva matcher. Med den poängnoteringen är man endast två poäng efter tvåan Djurgården, trean Malmö och fyran Frölunda.

Senast slog Luleå topplaget Malmö med 3-1 på hemmaplan och dessförinnan fick ett annat topplag, Frölunda, se sig besegrade då Luleå vann med klara 5-1 i Scandinavium. Innan dess tvålade Luleå dit jumbon Rögle med 3-1. Laget har således tre raka trepoängare och en målskillnad på fina 11-3 på dessa.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Luleå fyra gånger i grundserien där lagen vann två matcher vardera, en på hemmaplan och en på bortais. Matcherna var jämna och tajta, precis som det brukar vara lagen emellan.

Ser man till de 20 senaste SHL-mötena lagen emellan så har samtliga varit jämna bataljer målmässigt. Hela 13 av matcherna har slutat med uddamålet och övriga sju med en tvåmålsvinst åt något av lagen.

Statistiken och lagens tajta försvarsspel talar för en ny underhållande, tajt och jämn match ikväll. Det är, som alltid, viktiga poäng som står på spel. Luleå har chansen att avancera till en andraplats i tabellen medan hemmalaget Växjö vill påbörja en segersvit samt klättra i den jämna serien. Lakers ligger tia inför matchen, men har chans att avancera till en kvartsfinalsplats vid vinst.

Kom och heja fram Växjö till en ny vinst i afton. Matchen har nedsläpp 19:00 och spelas hemma i VIDA Arena. Arenans portar slås upp redan 17:00 och ni är hjärtligt välkomna redan då!