Andrew Calof förlänger
Publicerad: 2021-01-29
Nyhet
I november gjorde 29-årige kanadensaren Andrew Calof comeback i Växjö Lakers och har återigen tagit ligan med storm. Nu står det klart att han förlängt sitt kontrakt med klubben.

Efter tre år hos SHL-konkurrenten Skellefteå AIK kom kanadensaren Andrew Calof inför succésäsongen 2017/2018 till Växjö Lakers organisation. Här skulle han komma att göra sin poängbästa SHL-säsong, 41 poäng (24+17) på 52 grundseriematcher. En oförglömlig grundserie följdes upp av ett oförglömligt slutspel och efter att ha slagit ut sin tidigare SHL-klubb Skellefteå i fyra raka finalseriesegrar bärgade han 2018 sitt första SM-guld. Därefter väntade KHL-äventyr för Andrew som tillsammans med lagkamraten Andy Miele signade kontrakt med Torpedo Nizhny Novgorod.

Med en tvåårssejour i Ryssland på cv:t beslutade right forwarden sig för att återvända till SHL och Växjö. Sedan sitt intåg den 6 november har han hunnit spela 25 matcher och stått för hela 30 (!) poäng, varav 13 mål och 17 assist. Det ger ett poängsnitt på 1,2 poäng/match, vilket till och med är bättre än hans poängbästa säsongen 2017/2018 där hans snitt landade på 0,79 poäng/match.

Nu står det klart att den kreativa forwarden från Ottawa stannar i Växjö Lakers kommande tre säsonger efter att ha förlängt sitt kontrakt till och med 2023/2024.

"Det var en no brainer"

- Jag är så tacksam över att kunna stanna i en så bra organisation. Växjö är ett topplag varje år med en otrolig personal. Jag älskar den typ av spelare de rekryterar och mina två år här har varit några av de roligaste under min hockeykarriär. Dessutom älskar jag och min fru staden, så när jag fick reda på att de ville skriva en förlängning med mig var det en "no brainer", säger en glad Andrew Calof.

Kommande säsong blir Calofs tredje i Växjö Lakers-tröjan och sjätte i svenska högsta ligan där han etablerat sig. I skrivande stund har han redan spelat 234 grundseriematcher och 51 slutspelsmatcher i SHL.

- Andrew är en spelare som både trivs och gör sig väldigt bra i vår miljö. En produktiv spetsforward med låg felmarginal som ytterst sällan har en dålig dag på jobbet. Dessutom är han en kanonkille även utanför isen. Därför känns det väldigt bra att ha knutit honom till oss kommande tre år, säger Henrik Evertsson.

PR & Kommunikation Carolina Toresson