Växjö Lakers: Lycka till Team Rynkeby!
Publicerad: 2013-07-11

Torsdagen 11 juli gav sig Team Rynkeby iväg mot Paris - och innan avfärd fick gänget med sig en Växjö Lakers-tröja. 

Team Rynkeby - som i februari var i VIDA Arena och visade upp sig under en Växjö Lakers-match där man också fick motta en signerad matchtröja - är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. Runt 1000 personer cyklar från Danmark och Sverige till Paris, en sträcka på 125 mil, för att stödja barn med cancer och deras familjer. 

Torsdagen 11 juli startade årets resa mot Paris och Team Rynkeby Växjö inledde färden på Stortorget, där Växjö Lakers fanns på plats och överräckte en ny matchtröja. 

- Växjö Lakers vill vara med och supporta denna resan i kampen mot Barncancer. Hela Växjö Lakers organisation vill önska Team Rynkeby lycka till, sa Richard Thor, marknadsassistent i Växjö Lakers, i samband med överräckandet av tröjan. 

Växjö Lakers lagkapten Johan Markusson är också engagerad och har skrivit en krönika på Team Rynkebys hemsida. 

"Förhoppningsvis kommer fler människor som ser/hör om Team Rynkeby att tänka på denna lilla grupp eldsjälar som gör en stor insats för alla oss andra i kampen mot cancer. Jag säger inte att alla kan cykla till Paris för att bidra men jag hoppas verkligen att fler kan tänka sig att stötta Team Rynkeby genom att donera till deras sak. Jag vet att jag kommer göra det i alla fall. Privat och som representant för Växjö Lakers", skriver Johan bland annat. 

Växjö Lakers vill önska Team Rynkeby lycka till!

» Team Rynkeby Växjö 

» Läs hela Johan Markussons krönika

Fotograf: Richard Thor

Redaktör Jonas Gustavsson