Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Joel Kellman inför kvartsfinalen

25 maj 2022 11:00
Nyhet

Igår spelade Tre Kronor den sista gruppspelsmatchen där man besegrade Lettland med 1-0. Nu väntar kvartsfinal mot Kanada under morgondagen. Växjö Lakers center Joel Kellman har gått från klarhet till klarhet. Dagen till ära fyller han dessutom år. Ta del av VM-debutantens tankar inför det stundande slutspelet.


Först och främst grattis på födelsedagen och till en hittills väl genomförd turnering!
- Tack så mycket!!

Hur har tiden i Finland och VM-äventyret varit så här långt?
- Det har varit toppklass så här långt! Först och främst är det såklart jättekul att spela VM sen har vi börjat bra också vilket gör att det blir extra skoj. Det är en häftig känsla att se så mycket gula tröjor överallt. Jag har själv vart på två VM-turneringar tidigare som åskådare, så att få spela nu är speciellt.

Det syns knappast att du är VM-debutant. Du har stått för stabila insatser och dessutom gjort 2 mål 4 assist på de 7 gruppspelsmatcherna. Hur har det känts för egen del?
- Jag tycker det har känts bra turneringen igenom. Jag har fått ett stort förtroende vilket alltid är kul! Såklart skönt med lite utdelning också, det är alltid bra för självförtroendet.

I och med gårdagens seger mot Lettland placerar ni er tvåa i gruppen. Hur nöjda är ni med gruppspelet?
- Vi är jättenöjda med gruppspelet. Tycker det är starkt att vinna sex av sju matcher. Men framförallt tycker jag vi har spelat bra hockey vilket vi tar med oss nu i slutspelet. Vi känner att vi har fått igång alla och har ett bra go i laget! Vi har väldigt kul tillsammans.

Ni kommer att ställas mot Kanada i kvartsfinal. Hur går tankarna inför den?
- Vi ser fram emot att slutspelet ska börja och att det är just Kanada gör att det blir en härlig utmaning. Vi är inställda på en tuff match men för att gå hela vägen måste man slå alla lag. Perfekt att börja med Kanada.

Vad säger du om era chanser att gå hela vägen?
- Jag tycker vi har bra chanser! Vi har gjort många bra matcher i turneringen så här långt och visat att vi kan slå alla lag. Det är guldmedaljen vi är här för att ta hem!

Kvartsfinalen mot Kanada kommer att spelas imorgon torsdag klockan 15:20 svensk tid. Växjö Lakers önskar Joel Kellman och Tre Kronor stort lycka till!