J18: Seger mot Brynäs
Publicerad: 2020-01-13
J18
Under söndagen tog Växjö sin första seger i Allsvenskan Södra då man besegrade Gävlelaget Brynäs med 3-1 efter bland annat en strålande insats av målvaken Philip Svedebäck.

Så har även Växjö vunnit i Allsvenskan Södra då man under söndagen besegrade Brynäs på hemmaplan med 3-1 efter att Philip Svedebäck i hemmamålet varit briljant mellan stolparna.

Den första perioden var jämn och slutade bland annat 12-11 i skott. Vi fick se ett mål under de första 20 minuterna och det gjordes av hemmalagets Alexander Dahlberg efter drygt halva perioden spelad.

I den andra perioden var det Brynäs som skapade det flesta målchanserna, men Philip Svedebäck i hemmamålet stoppade allt. Med knappt åtta minuter kvar av perioden fick Brynäs chans i powerplay, men istället för 1-1 ordnade Alex Ånnhagen 2-0 för Lakers i det numerära underläget. Målet blev periodens enda trots att Brynäs vann skotten med 15-7.

Brynäs spräckte till slut Svedebäcks nolla då man lyckades reducera efter drygt tre minuters spel av slutakten. Växjö återtog sin tvåmålsledning endast 1.04 senare då Elvis Olsson överlistade Gustav Karnatz i bortamålet. Brynäs tryckte på rejält därefter, men lyckades inte peta in någon mer puck förbi en storspelande Svedebäck i hemmamålet. Växjö vann därmed matchen med 3-1 och tog således sin första seger i Allsvenskan Södra. Växjö-målvakten, Svedebäck, var briljant i matchen och motade hela 42 av 43 skott.

I och med söndagens tre inspelade poäng ligger Växjö numera åtta i tabellen med fyra inspelade poäng på fyra matcher. Lakers har samma poäng som sjuan Örebro och endast två poäng upp till fjärdeplatsen, som Karlskoga innehar för tillfället.

• 1-0 (10:55) Alexander Dahlberg assist Johannes Dackander, Storm Storjord
  • 2-0 (32:54) Alex Ånnhagen assist Simon Aho – 4/5
  • 2-1 (43:24) Jonathan Karlsson assist Rasmus Hemström, Linus Hemström
  • 3-1 (44:28) Elvis Olsson assist Hugo Brandi

Skott: 27-43 (12-11, 7-15, 8-17)

Fredagen den 17 januari är det dags för ny match då Växjö får besök av Malmö. Skånelaget ligger tvåa i tabellen efter att man tagit sju poäng på fyra matcher. Senast besegrade man Mora på hemmaplan med klara 5-1. Matchen mellan Växjö – Malmö spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00.