• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

J20 Academy Cup: Växjö knep andra platsen i turneringen

30 augusti 2020 17:47
J20

Växjö Lakers J20 vann sista matchen i turnering. Segern kom efter en riktig krigarinsats mot Frölunda, slutresultatet skrevs till 5-2 efter en framför allt stark tredje period.


Växjö hade redan innan nedsläpp tyvärr ingen fortsatt chans på turneringssegern då Linköping slog Djurgården tidigare under dagen. På spel stod istället en andra plats, men då krävdes det seger mot Frölunda.

Frölunda började matchen i ett rasande tempo, Växjö fick spendera stora delar av perioden i egen zon och satsa på kontringar. Frölunda tog ledningen tidigt efter ett lpngt anfall och fortsatte att trycka på för ett andra mål. Istället var det Växjö som just på kontring slog till och kvitterde så att ställningen efter första perioden var 1-1. Målet gjordes av Arvid Kruukka som hittade en lucka i bortre krysset.

Den andra perioden började precis som den första, med ett massivt spelövertag för Frölunda. 2-1 gjorde dom redan i periodens andra minut och fortsatte trycka på. Men Växjö fortsatte vara giftiga när de väl stack upp i banan. Först kvitterade Växjö genom Hugo Wirell som tog hand om en retur efter ett backskott från Theodor Johnsson som Frölundamålvakten inte kunde få tag på. Innan perioden var slut lyckades även Växjö göra 3-2 genom Marcus Leijonhufvud som pp en kontring slog till med ett ruskigt hårt skott som målvakten var chanslös på.

I den tredje periodet var det ett moget Växjö som spelade väldigt kontrollerat. Frölunda försökte gång på gång men utan framgång. Det var istället Växjö som ökade på målskörden först genom en riktigt fin individuell prestation av Alex Ånnhagen som fintade bort både en och två frölundaspelare innan han satte dit pucken. Det var ett frustrerat Frölunda som sen drog på sig en hel del utvisningar och tillslut kunde Växjö ta tillvara på det då Hampus Sjöbrink i spel 5 mot 3 smög ner från backplats och satte dit slutresultatet 5-2.

Segern innebar att Växjö knep andra platsen i turneringen på samma antal poäng som Linköping som vann turnering på inbördes möten mot Växjö.

Nästa vecka har J20 sina två sista träningsmatcher innan serien drar igång. I de två sista matcherna möter laget Malmö Redhawks i ett back-to-back möte.